7 tips για τέλεια σαλάτα

7 tips για τέλεια σαλάτα
μαμα πειναω youtube.com

Εκτός από συνοδευτικό, η σαλάτα μπορεί να γίνει και μιας πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο, λαχταριστό,  χορταστικό και κυρίως υγιεινό,  ειδικά τις περιόδους που προσέχουμε τη γραμμή μας και θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ. Κι επειδή κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε και τόσο οπαδοί του γεύματος που αποτελείται μόνο από μια σαλάτα, αν ακολουθήσουμε προσεκτικά ορισμένες συμβουλές, θα μας ανοίξει η όρεξη!

 

 

1. Το dressing, ναι μεν μπορεί να προσδώσει μια ιδιαίτερη γεύση στην αγαπημένη μας σαλάτα, αλλά ενδεχομένως και να αλλοιώσει τη γεύση των συστατικών της, αν προσθέτουμε παραπάνω απ’οσο πρέπει ή αν το συνδυάσουμε με λάθος λαχανικά, αφού δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους. Και βέβαια είναι σίγουρο ότι τις περισσότερες φορές προσθέτει και θερμίδες. Οπότε, ας ξεχάσουμε τα παχυντικά dressings κι ας προτιμήσουμε μια ελαφριά και πανεύκολη,στην προετοιμασία της, βινεγκρέτ με λάδι, μπαλσάμικο ξίδι και διάφορα μυρωδικά, όπως ρίγανη ή θυμάρι. Και πάντα να θυμόμαστε πως δεν πρέπει να περιχύνουμε τη σαλάτα, αλλά να βάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ στο μπολ, μετά να προσθέτουμε τα λαχανικά και τέλος να τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

2. Οι σεφ μας προτείνουν να ανακατεύουμε τις σαλάτες με τα χέρια. Και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί τους, αφού έτσι θα καταφέρουμε το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, δηλαδή να αναμειχθούν σωστά όλα τα υλικά.

 

 

3. Τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας. Οπότε κι η βινεγκρέτ που θα φτιάξουμε,  καλό θα είναι να αποτελείται από 3 με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξίδι, λίγο λεμόνι και τα μυρωδικά σε μικρή ποσότητα.  

4. Ας πειραματιστούμε λοιπόν! Μια σαλάτα δεν πρέπει να αποτελείται μόνο από τα ασφαλή λαχανικά, δηλαδή ντομάτα, αγγούρι, λάχανο, μαρούλι ή ρόκα. Υπάρχουν τόσα πολλά συστατικά που αν τα παντρέψουμε μεταξύ τους, θα φτιάξουμε μια σαλάτα που θα γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

5. Προτιμούμε τα λαχανικά εποχής. Κάθε εποχή έχει και τα λαχανικά της. Κι εμείς πρέπει να διαλέγουμε αυτά που παράγονται τη σωστή περίοδο για να τα γευτούμε στο μέγιστο και να εκτιμήσουμε τη γεύση τους.

6. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, γιατί όχι και τη σαλάτα μας; Σε μικρή ποσότητα, η προσθήκη αλατιού και πιπεριού δίνει έξτρα γεύση στα λαχανικά!

 

Πάρτε μια γεύση από τις σαλάτες που σας προτείνουμε κάνοντας κλικ εδώ.

 

 

Κεντρική εικόνα via weheartit.com/entry/12644814/

μαμα πειναω youtube.com