ΑρχικήΆρθραCold brew στο σπίτι

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Cold brew, ο κρύος καφές για τον οποίο μιλάνε όλοι, τον ζητάνε όλοι, αλλά δεν ξέρουν πόσο εύκολα και απλά μπορούν να τον φτιάξουν στο σπίτι! Ο cold brew είναι ο καφές κρύας εκχύλισης ο οποίος φτιάχνεται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες απαιτούν αρκετό χρόνο και υπομονή ώστε να αναδειχθούν τα γευστικά χαρακτηριστικά και τα αρώματα του καφέ. Γιατί τον λατρεύουν όλοι (συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου); Η γεύση του cold brew είναι ασύγκριτη με τους υπόλοιπους καφέδες: φυσικά γλυκός, βελούδινος, ευκολόπιοτος, με απαλή αίσθηση στο στόμα και πλούσιο σώμα.

Αυτόν τον υπέροχο κρύο καφέ μπορείς να τον φτιάξεις και εσύ στο σπίτι με την πολύ απλή συνταγή που μοιράστηκαν μαζί μου οι Coffee Masters του Starbucks. Χρειάζεσαι μερικά πολύ απλά και καθημερινά αντικείμενα και φυσικά πλούσιο, αρωματικό καφέ, μονοποικιλιακό, για να φτιάξεις τον τέλειο cold brew στο σπίτι.

  • Η προτεινόμενη ποικιλία καφέ: ο cold brew φτιάχνεται με Kenya ή Guatemala Antigua. Για τον Kenya μιλήσαμε στο προηγούμενο άρθρο για τον κρύο καφέ φίλτρου. Προσωπικά, απολαμβάνω τον cold brew μου με τον Guatemala Antigua, o οποίος καλλιεργείται στην καταπράσινη περιοχή Αντίγκουα στη Νότια Γουατεμάλα, που βρίσκεται ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια, σε μεγάλο υψόμετρο με αργιλώδη εδάφη. Είναι ένας καφές εκλεπτυσμένος και πολύπλοκος, που εξισορροπεί την καθαρή οξύτητά του με μια πολύ διακριτική υφή σκόνης κακάο και νότες ήπιων μπαχαρικών και κίτρου. Διαθέτει μέτρια οξύτητα και σώμα.
  • Το ιδανικό άλεσμα: όπως και στον κρύο καφέ φίλτρου, ο καφές μας πρέπει να είναι χοντροκομμένος σαν θαλασσινό αλάτι.
  • Η αναλογία καφέ νερού: 250 γρ. καφέ και 1,5 λίτρο νερό φρέσκο ή εμφιαλωμένο για 15 ποτήρια καφέ των 250 ml
  • Τα υπόλοιπα υλικά: Μια κανάτα, ένα κομμάτι βαμβακερό πανί (θα το χρησιμοποιήσουμε ως φίλτρο), πάγος για το σερβίρισμα

Συνταγή για cold brew στο σπίτι

Καλύπτουμε το πάνω μέρος (στόμιο) μιας μεγάλης κανάτας / καράφας με το βαμβακερό πανί. Βάζουμε τον καφέ μέσα στο πανί ώστε να στέκεται στο στόμιο της κανάτας χωρίς να ακουμπάει στον πάτο.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στην κανάτα, βρέχοντας τον καφέ μέσα στο πανί. Καλύπτουμε το στόμιο της κανάτας, και την τοποθετούμε σε σκιερό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.

Μετά τις 12 ώρες, αφαιρούμε το βαμβακερό πανί με τον καφέ από την κανάτα. Ο συμπυκνωμένος καφές Cold Brew μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως 5 ημέρες από την ημέρα παρασκευής του.

Σερβίρουμε τον καφέ μέχρι τα 2/3 του ποτηριού, προσθέτουμε παγάκια και προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα κολοκύθας που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.

Πατατόσουπα βελουτέ

Συνταγή για πατατόσουπα βελουτέ.

Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για τηγανιά κοτόπουλου με φέτα και υπέροχη σάλτσα. Αυτή η τηγανιά είναι ο ιδανικός μεζές!

Περισσότερα άρθρα

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

10 ελαφριές συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ελαφριές και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση και επαναφορά στην πραγματικότητα!

Καλαμπόκι: 5 λόγοι που πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Mάθετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καλαμπόκι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ