ΑρχικήΣυνταγέςΔαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι

Εκτύπωση

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι
Προετοιμασία 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 234θερμίδες

Υλικά

  • 250 γραμμ. δαμάσκηνα ξερά, απυρήνωτα
  • 250 γραμμ. μαυροδάφνη
  • ξύλο κανέλας
  • φλούδα πορτοκαλιού ακέρωτο
  • 1/2 κούπας καρύδια
  • 1/2 κούπας τρίμματα σοκολάτας
  • 400 γραμμ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

  • Βάζουµε σε κατσαρόλα τα δαµάσκηνα, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα καλύπτουµε µε το κρασί. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε τα δαµάσκηνα για περίπου 20΄ µέχρι να φουσκώσουν. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουµε από το σιρόπι. 
    Αφήνουµε το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά ακόµα και να πυκνώσει. Η σύστασή του πρέπει να θυµίζει µέλι. Αποσύρουµε από τη φωτιά. 
    Ξαναβάζουµε τα δαµάσκηνα στο σιρόπι τους. Αφαιρούµε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα παγώνουµε στο ψυγείο. 
    Σερβίρουµε γιαούρτι σε µπολ ή σε πιάτο. Από πάνω βάζουµε παγωµένα δαµάσκηνα ποσέ και σιρόπι. Πασπαλίζουµε µε καρύδια και τρίµµατα σοκολάτας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο μπισκοτογλυκό ψυγείου.

Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα

Μια υγιεινή και πολύ θρεπτική σαλάτα με κινόα. Ο Τάσος Αντωνίου δημιουργεί μια ζεστή συνταγή με κολοκύθα & κινόα και μας ενθουσιάζει!

Ταραμοκεφτέδες

Νόστιμοι, παραδοσιακοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της νηστείας από τον Τάσο Αντωνίου. Αγαπημένος μεζές για το ούζο!

Περισσότερα άρθρα

7 μοναδικά σχέδια για τσουρέκια

Υπέροχα σχήματα και σχέδια για να φτιάξεις πρωτότυπα πασχαλινά τσουρέκια!

Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Συνταγές και γευστικές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα πιάτα με αυτό το ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ