Φασολάκια γιαχνί

Αγαπημένο λαδερό φαγητό του καλοκαιριού και όχι μόνο. Προσθέστε άφθονα μυρωδικά και να είστε σίγουροι ότι η συνταγή αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: 5

Φασολάκια γιαχνί
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν τα φασολάκια έχουν πιει το ζουμί τους. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να μην “αρπάξει” το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε. Θυμηθείτε ότι τα φασολάκια πρέπει να μείνουν στο λάδι τους. 

μαμα πειναω youtube.com