Γάλα αμυγδάλου

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, μια πολύ υγιεινή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη!

Προετοιμασία: 8 ώρες

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 1/2 λίτρο γάλα αμυγδάλου

Γάλα αμυγδάλου
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Αφήνουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε ένα φλιτζάνι νερό για 8 – 10 ώρες. Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, το μέλι και τα 3 φλιτζάνια νερό, ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα. Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά και το περνάμε από ένα μεγάλο σουρωτήρι. Αποθηκεύουμε σε γυάλινη κανάτα και διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο. 

μαμα πειναω youtube.com