Γαριδοπίλαφο

Συνταγή για γαριδοπίλαφο στο τηγάνι!
Γαριδοπίλαφο
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

Πηγή: www.argiro.gr, Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι

μαμα πειναω youtube.com