ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΓιαούρτι με ψημένα σύκα

Γιαούρτι με ψημένα σύκα και καρύδια, εύκολη, απλή και πολύ πρωτότυπη συνταγή.

Γιαούρτι με ψημένα σύκα
Εκτύπωση

Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γιαούρτι με ψημένα σύκα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μερίδες 2
Θερμίδες 289θερμίδες

Υλικά

  • 2 ώριμα σύκα
    2 κ.σ. καρύδια
    1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
    2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
  • Κόβουμε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
  • Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
  • Ψήνουμε τα καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πανεύκολη μπουγάτσα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο

Παστίτσιο σαν της μαμάς με αφράτη, βελούδινη μπεσαμέλ και ζουμερό αρωματικό κιμά, από τον Τάσο Αντωνίου!

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.

Περισσότερα άρθρα

Ανακαλύψτε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που φτιάχνουν σε όλο τον κόσμο

Βρήκαμε τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου!

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ