Γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

Συνταγή για σπιτική γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας!
Γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, το μαϊντανό, το ξίδι. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 50΄ με 1 ώρα, να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει η σάλτσα.

Μέσα σε ένα τουλπάνι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα δένουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το ξίδι, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15΄. έως ότου πυκνώσει η σάλτσα. Ελέγχουμε το αλάτι.

Μοιράζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα καυτά βάζα.

Να θυμάστε ότι:

Για την αποστείρωση των βάζων, στρώνουμε στη βάση μιας κατσαρόλας απορροφητικό πανί. Τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30΄. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε κονσερβοποίηση στη σάλτσα και μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες στο ντουλάπι μας. Αφού ανοιχτεί, τη διατηρούμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 75 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.gr

μαμα πειναω youtube.com