ΑρχικήΆρθραH cake designer Chris Hedlund μιλάει στο Μαμα Πειναω

H cake designer Chris Hedlund μιλάει στο Μαμα Πειναω

Πριν λίγο καιρό, ενθουσιαστήκαμε με την τούρτα που είχε τη μορφή και το σχήμα του θρυλικού Τιτανικού και σας την παρουσιάσαμε. Θέλαμε, όμως, να μάθουμε και ποιος κρυβόταν πίσω από αυτήν την τούρτα  Η έρευνα απέδωσε καρπούς. Η δημιουργός της ονομάζεται Chris Hedlund, είναι ιδιοκτήτρια του “Berliosca Cake Boutique” κι έχει μετατρέψει την παρασκευή τούρτας σε τέχνη, αφού οι, για κάθε περίσταση, τούρτες της μόνο κοινότυπες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.  Η Chris, πρόθυμη να μας συστηθεί, απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Ποια είναι η Chris Hedlund ;

Αν και μένω στον Καναδά, γεννήθηκα κι έχω καταγωγή απο τη Βραζιλία. Εδώ και λίγα χρόνια, εχώ αποκτήσει το δικό μου ζαχαροπλαστείο, στο οποίο δημιουργώ τις τούρτες μου, το “Berliosca Cake Boutique” που βρίσκεται Βανκούβερ. 

Οι τούρτες, που φτιάχνετε, χαρακτηρίζονται, εκτός από την πρωτοτυπία, και για τις άψογες λεπτομέρειες. Πως το καταφέρατε;

Σπούδασα sugarcraft (δηλαδή την τεχνική διακόσμησης γλυκών, χρησιμοποιώντας ως υλικό τη ζαχαρόπαστα), έχοντας ως δασκάλα την παγκοσμίως γνωστή στον τομέα της διακόσμησης τουρτας, Marcela Sanchez. Στον τομέα, όμως, παρασκευής μια τούρτας, είμαι αυτοδίδακτη, αφού δεν έχω πάει σε κάποια σχολή ζαχαροπλαστικής. Και γι’αυτό, ενθουσιάζομαι όταν παίρνω θετικότατες κριτικές για τη γεύση κάποιας τούρτας μου. 

Ποια είναι η Madame Berliosca;

Η Madame Berliosca είναι μια ζωντανή τούρτα βανίλιας σε γυναικεία μορφή που, όταν ήμουν 9 χρονών, με ενέπνευσε να αρχίσω να φτιάχνω τούρτες.  Στην πραγματικότητα, η Madame Berliosca είναι ένας από τους χαρακτήρες του παιδικού βιβλίου “Grimble” που έγραψε το 1968 ο Clement Freud. Στην αγγλική έκδοση, που είναι κι η αρχική, η «Κυρία-τούρτα» ονομάζεται Madame Beryl, ενώ, όταν το βιβλίο μεταφράστηκε στη βραζιλιάνικη γλώσσα, πήρε το όνομα Madame Berliosca. 

Πως αποφασίσατε να ανοίξετε το “Berliosca Cake Boutique”; 

Στην αρχή, η οικογένεια κι οι φίλοι μου ήταν αυτοί που δοκίμαζαν τις τούρτες μου. Το 2006, αποφάσισα πως έπρεπε να τολμήσω χωρίς να φοβάμαι το επιχειρηματικό κομμάτι. Μετακόμισα στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Βανκούβερ, μετατρέποντας το παιδικό μου χόμπι σε υπαρκτό ζαχαροπλαστείο. 

Θεωρείτε το επάγγελμά σας και συγκεκριμένα τις τούρτες που δημιουργείτε ως ένα είδος τέχνης;

Ειλικρινά δεν ξέρω. Κάνω αυτό που αγαπώ κι αντλώ έμπνευση από παντού, γεγονός που το βρίσκω πολύ ευχάριστο. Χαίρομαι να μετατρέπω καθημερινά και συνηθισμένα αντικείμενα σε τούρτες.  

Το μυστικό σας; 

Δουλεύω με πάθος και δίνω προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Περνώ αρκετές ώρες, ψάχνοντας και σχεδιάζοντας την όποια λεπτομέρεια σε κάθε τούρτα μου.

Η πιο δύσκολη, τεχνικά, τούρτα που έχετε φτιάξει;

Η κάθε τούρτα  είναι δύσκολη στο να φτιαχτεί, γεγονός που εμπεριέχει κι ένα είδος πρόκλησης. Αλλά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια ήταν εκείνη που με δυσκόλεψε περισσότερο.

Η πιο επιτυχημένη; 

Οι πιο επιτυχημένες, δηλαδή εκείνες, που έχουν τραβήξει περισσότερο την προσοχή, είναι η τούρτα “Τιτανικός”, η “All Star converse” κι η γαμήλια τούρτα “Κινέζικο φαγητό για έξω”. 

Το πιο αστείο που σας έχει συμβεί; 

Συνεργάζομαι με την οργάνωση « Cassie and Friends » που ως στόχο έχει την ενημέρωση για τη νεανική αρθρίτιδα και τη συγκέντρωση χρημάτων για ερευνητικά προγράμματα, για την παιδιατρική ρευματολογία, υπηρεσίες, εξοπλισμό και εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο, φτιάχνω μια μεγάλη τούρτα για όλους εκείνους που συγκέντρωσαν χρήματα για να οργανώσει το «Cassie and Friends» το μαραθώνιο “Scotiabank Half-Marathon and 5K”.

Τον πρώτο χρόνο, πήγα στο σημείο τερματισμού και συγκεκριμένα στο περίπτερο της οργάνωσης «Cassie and Friends» για να μοιράσω την τούρτα στους δρομείς και σε όσους παρευρίσκονταν εκεί. Όμως, κανείς δεν σκέφτηκε, ούτε κι εγώ, να φέρει πιάτα, χαρτοπετσέτες, πιρούνια, ακόμα και μαχαίρι. Στην αρχή, την έκοβα με έναν ελβετικό σουγιά. Ήταν περίεργο να την μοιράζω με τα χέρια μου κι ούτε καν σε πιάτα, αλλά στα χέρια των άλλων! Όταν όλοι ζητούσαν και δεύτερο κομμάτι, ήταν ξεκάθαρο πως οι χαρτοπετσέτες δεν χρειάζονταν.

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ (mocktail) με ρόδι

Ένα πολύ εύκολο και αρωματικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με ρόδι.

Μελομακάρονα με κανέλα

Μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα που μοσχομυρίζει η κουζίνα μέλι, γαρύφαλλο και κανέλα. Φτιάξτε τα Χριστούγεννα αυτά τα μελομακάρονα!

Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα

Cheesecake με γεμιστά μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο cheesecake με βάση από γεμιστά μπισκότα και λαχταριστή, βελούδινη κρέμα. Ένα εύκολο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

Κουρκουμάς: συνταγές και οφέλη

Ο κουρκουμάς είναι το λεγόμενο “χρυσό μπαχαρικό” που έχει τεράστα οφέλη στον οργανισμό ενώ δίνει γεύση και χρώμα στο φαγητό!

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ