Καλαμαράκια τηγανητά

Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε τα τέλεια τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 8 λεπτά

Μερίδες: 4

Καλαμαράκια τηγανητά
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνoυμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το αλεύρι ένα – ένα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για περίπου 2 λεπτά. Το σπορέλαιο πρέπει να καλύπτει πλήρως τα καλαμάρια στο τηγάνι. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες. 

μαμα πειναω youtube.com