ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΑφράτα κεφτεδάκια τηγανητά με μυρωδικά

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά με μυρωδικά

Κεφτεδάκια αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια από αρωματικό ανάμεικτο κιμά. Σίγουρα δεν θα περισσέψει ούτε ψίχουλο!

Αν πιστεύατε ότι τα κεφτεδάκια δύσκολα πετυχαίνουν, τώρα θα αλλάξετε γνώμη. Ο Τάσος σα; δείχνει την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κεφτεδάκια τηγανητά. Ιδανικός μεζές για κρασί ή μπύρα στα οικογενειακά τραπέζια, στα πάρτυ, και όχι μόνο.

Μερικά μυστικά επιτυχίας:

  • Όσον αφορά τον κιμά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Επίσης μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε. Χρησιμοποιούμε είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό, είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να προσθέσουμε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή αρνίσιο ή και μισή ποσότητα χοιρινό και μισή αρνίσιο.
  • Για πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας.
  • Όσο περισσότερα μυρωδικά, τόσο το καλύτερο! Προτιμήστε αποξηραμένα μυρωδικά για πιο ζωντανό άρωμα.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κιμά, ταιριάζει πολύ και μια μικρή ποσότητα θρούμπι (αρωματικό).
  • Θυμηθείτε! Πάντα η ρίγανη, αποξηραμένη ή φρέσκια, απογειώνει τη γεύση των κεφτέδων.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσετε όλους!

Κεφτεδάκια
Εκτύπωση

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια τραγανά, αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κεφτεδάκια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 90θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο με χοιρινό
  • 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

  • Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και γίνονται τα κεφτεδάκια αφράτα.
  • Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά.
  • Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Κατόπιν πλάθουμε κεφτεδάκια και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
  • Σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά σε πιατέλα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμη: η ωραιότερη κιμαδόπιτα

Find more Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρή βασιλόπιτα

Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και πλούσια μυρωδικά! Αλμυρή βασιλόπιτα Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο...

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Συνταγή για καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου!

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

8 tips για να συντηρούμε φρέσκα τα τυριά στο ψυγείο

Πώς συντηρούμε φρέσκα τα τυριά και τη φέτα αν δεν έχουμε άλμη; Μάθετε πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το τυρί για μέρες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ