ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΚεϊμά γιαουρτλού
κεϊμά γιαουρτλού συνταγή
Εκτύπωση

Κεϊμά γιαουρτλού

Το πιο λαχταριστό κεϊμά γιαουρτλού! Ένα αυθεντικό πολίτικο φαγητό που θυμίζει το κλασικό γιαουρτλού. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κεϊμά γιαουρτλού
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 370θερμίδες

Υλικά

  • αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • 700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Κομματιάζουμε τις πίτες και τις ψήνουμε για 10΄, να ροδίσουν, στους 200οC, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα.
  • Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του, για 15΄. Τον αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15΄. Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και λίγο αλάτι. Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση. Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας. Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 15΄ στους 200oC.
  • Βonus tip: Το καλοκαίρι το σερβίρουμε έτσι, χωρίς να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε να σταθεί για 15΄, να ποτίσουν οι πίτες. Το χειμώνα το βάζουμε στο φούρνο για 15΄ στους 200οC.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μοχίτο με ρόδι

Συνταγή για γιορτινό κοκτέιλ μοχίτο με ρόδι!

Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Η πιο εύκολη συνταγή για πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα και ελαφρώς καραμελένια γεύση.

Κερασόπιτα

Κερασόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο γλυκό με κεράσια που συνοδεύεται καταπληκτικά από παγωτό. Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά κεράσια σε αυτή τη κερασόπιτα.

Περισσότερα άρθρα

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

3 δύσκολοι λεκέδες και πώς θα τους καθαρίσεις

Δύσκολοι λεκέδες από φαγητό και όλα τα μυστικά για να τους καθαρίσουμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να αφήσουν στάμπα!

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ