ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα
Εκτύπωση

Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 7
Θερμίδες 457θερμίδες

Υλικά

  • 1 γύρω στο 1,5 κιλό κοτόπουλο
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
  • 1 κ.γλ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • λεμόνι ακέρωτο
  • 4 κεφάλια σκόρδο
  • λίγες λεπτές φέτες μπαγκέτας ή άλλο είδος ψωμιού φρυγανισμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση το κοτόπουλο μέσα στην κοιλιά. Ανασηκώνουμε ελαφρά το δέρμα στο στήθος και με τη λιπαρή ουσία (μαργαρίνη ή βούτυρο) αλείφουμε καλά με τα δάχτυλα το κρέας του στήθους. Τοποθετούμε 1 κλαδάκι ρίγανη και το 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ανάμεσα στο δέρμα και το στήθος. Το επαναφέρουμε στη θέση του καλύπτοντας καλά με το δέρμα το κρέας. Κόβουμε το λεμόνι σε χοντρές φέτες. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με τα υπόλοιπα μυρωδικά και το λεμόνι. Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο χέρι μας και αλείφουμε πολύ καλά όλη την εξωτερική επιφάνεια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά γύρω γύρω. Το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του και να μη χάνονται τα υγρά του.
  • Το τοποθετούμε σε ταψάκι ίσα που να το χωράει και το ψήνουμε για 40΄. Τοποθετούμε τα σκόρδα ολόκληρα μέσα στο ταψί και αλείφουμε όλο το κοτόπουλο με τα υγρά του ψησίματος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45΄ με 50΄ επιπλέον. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με τα σκόρδα, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε τουλάχιστον για 15΄ να ανακτήσει τα υγρά του και να ξεκουραστεί.
  • Για τη σάλτσα: Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λίπος από το ταψί. Βάζουμε το ταψί σε μέτρια φωτιά στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το κρασί και ό,τι ζουμάκι έχει βγάλει το κοτόπουλο στην πιατέλα. Με κουτάλα τρίβουμε το ταψί να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κοτόπουλου. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε τη γλασαρισμένη σάλτσα από το ταψί. Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα του. Πιέζουμε ελαφρά τα ψημένα και μαλακά πλέον σκόρδα. Αλείφουμε με την κρέμα σκόρδου τα φρυγανισμένα ψωμάκια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λουκουμάδες με μέλι

Τραγανοί, ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Προσθέστε τριμμένο μπισκότο ή καρύδια και απογειώστε τη συνταγή.

Χταπόδι σαλάτα

Συνταγή για παραδοσιακό χταποδάκι σαλάτα.

Εύκολες καριόκες

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με κέικ, παντεσπάνι ή και τσουρέκι.

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

Να γιατί πρέπει να φας σήμερα 6 σκελίδες ψημένο σκόρδο

Το ψημένο σκόρδο χαρίζει πολλαπλά ωφέλη στην υγεία. Δείτε μέσα σε 24 ώρες αφού το καταναλώσετε τι συμβαίνει στον οργανισμό.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ