Κοτόπουλο πανέ! Η αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων, τώρα εύκολα στο σπίτι. Θα τα λατρέψετε. 

Κοτόπουλο πανέ συνταγή
Εκτύπωση

Κοτόπουλο πανέ

Το πιο τραγανό κοτόπουλο πανέ με δημητριακά από τον Τάσο Αντωνίου! Συνοδεύστε αυτή την εύκολη συνταγή για κοτόπουλο πανέ με λαχανικά και πικάντικη σως μαγιονέζα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο πανέ
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 330θερμίδες

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.700 γρ.
  • 2 κ.σ. ξινόγαλα
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. κορν φλέικς άγλυκα
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σαλάτα:

  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 1 μικρό μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 6-7 baby πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πικάντικη μαγιονέζα:

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • ελάχιστη πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

Εκτέλεση

  • Σε μπολ χτυπάμε το ξινόγαλα με τα αυγά. Σπάμε ελαφρώς στο γουδί τα κορν φλέικς (να μην γίνουν σκόνη) και τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Βουτάμε τις μπουκιές κοτόπουλου μία προς μία στο αλεύρι, μετά στο μείγμα του αυγού και τέλος στα κορν φλέικς.
  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ηλιέλαιο. Όταν κάψει, προσθέτουμε σε δόσεις το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να τηγανιστούν καλά. Τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα:

  • Βάζουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στο επίπεδο σχάρας 2 στο πρόγραμμα 100% ατμός στους 96οC. Προσθέτουμε 250 ml νερό στην ειδική θέση. Μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά ακόμα τραγανά. Εναλλακτικά, μαγειρεύουμε τα λαχανικά στον ατμομάγειρα μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Ετοιμάζουμε τη spicy mayo:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με τη Sriracha. Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Θαλασσινά με λαχανικά

Συνταγή για θαλασσινά σοτέ με λαχανικά!

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Συνταγή για κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας!

Kέικ καραμέλας

Συνταγή για απίστευτο κέικ με γλάσο καραμέλας.

Περισσότερα άρθρα

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ