Πασχαλινά κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού δίνει υπέροχο άρμα σε αυτό το νηστίσιμο γλυκό.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 30 κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.

μαμα πειναω youtube.com