Κριθαράκι με καραβίδες

Νηστίσιμο κριθαράκι με καραβίδες και σάλτσα ταχίνι. Υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Κριθαράκι με καραβίδες
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις καραβίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουμε. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 10 φλιτζάνια νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε και δυο λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις καραβίδες.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι με 3 κ.σ. νερό. Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι του φαγητού και το προσθέτουμε στο αραιωμένο ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

μαμα πειναω youtube.com