Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

Συνταγή για κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 1΄-2΄, να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Συµπληρώνουµε 10 φλ. τσαγιού νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού.

Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά. Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή: www.argiro.grΚριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

μαμα πειναω youtube.com