Λιγκουίνι με σύκα

Συνταγή για λιγκουίνι με σύκα και προσούτο!
Λιγκουίνι με σύκα
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνι al dente (δηλ. τα βράζουμε κατά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή). Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το κρασί για περίπου 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ξεπλένουμε τα σύκα και κόβουμε το καθένα σε τέσσερα κομμάτια. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το βούτυρο και το κρασί και σωτάρουμε για 1'. Προσθέτουμε τα σύκα και το προσούτο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνταγή για 3 άτομα

Xρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

μαμα πειναω youtube.com