Μελομακάρονα με κανέλα

Συνταγή για μελομακάρονα με κανέλα και γαρίφαλο!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 45 μελομακάρονα

Μελομακάρονα με κανέλα
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε στο χέρι μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Φτιάξε μικρά μπαλάκια, πατήστε τα με την παλάμη σας ώστε να πάρουν οβάλ σχήμα και με δύο πιρούνια κεντήστε τα. Τοποθετήστε τα πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί, αφήστε τα στους 170 βαθμούς για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Για το σιρόπι, ρίξτε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα, βράστε τα για πέντε λεπτά, βγάλτε τον αφρό που δημιουργείται πάνω πάνω καθώς βράζουν και αφήστε το να κρυώσει.

Βουτήξτε για δευτερόλεπτα τα ζεστά μελομακάρονα που μόλις βγάλατε από το φούρνο, πασπαλίστε τα με καρύδια, κανέλα κα γαρίφαλο και καλή σας όρεξη!

 

Tips

- Όταν φτιάχνετε τη ζύμη, ρίξτε τη σόδα μέσα στο πορτοκάλι που είναι όξινο , θα γίνει μια χημική αντίδραση , μην αγχωθείτ , θα σας θυμίσει λίγο από εργαστήριο χημείας στο σχολείο, θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μελομακάρονα στο ψήσιμο.

-Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και τα μελομακάρονα ζεστά όταν τα βουτήξετε στο σιρόπι οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη συνταγή σας ετοιμάζοντας το σιρόπι είτε μπορείτε να το προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα.

 

Επιμέλεια - Φωτογραφία: Τίνα Παπαθωμά

μαμα πειναω youtube.com