Μπουγάτσα η καλύτερη συνταγή!
Εκτύπωση
Μπουγάτσα εύκολη
Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα εύκολη με βελούδινη κρέμα από τον Τάσο Αντωνίου! Γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα που μοσχοβολάει βούτυρο με έξι μόλις υλικά.
Μερίδες 6
Θερμίδες 375θερμίδες
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 10 φύλλα κρούστας
- 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
- Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βίντεο συνταγής
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας
Υπέροχη συνταγη Μπραβο παιδια
the best recipe!
Τελεια .Μπράβο
The best bougatsa recipe! WOW