Νηστίσιμη πάστα φλόρα

Συνταγή για νηστίσιμη πάστα φλόρα με μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το γλυκό θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Μαγείρεμα: 55 λεπτά

Μερίδες: 8

Νηστίσιμη πάστα φλόρα
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε σταθερό μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε με το εξάρτημα του φτερού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. 

Στη συνέχεια, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και φτιάχνουμε μία μπάλα. Την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη πλάθουμε κορδονάκια. Τα ακουμπάμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.

Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.

μαμα πειναω youtube.com