ΑρχικήΆρθραΠόσο αντέχει το κρασί αφού ανοιχτεί;

Πόσο αντέχει το κρασί αφού ανοιχτεί;

Aπό την Άννα Ευθυμίου,

Έχει συμβεί σε όλους να βρισκόμαστε σπίτι και να θέλουμε να χαλαρώσουμε με ένα ποτήρι καλό κρασί. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε με το υπόλοιπο κρασί που μένει στο μπουκάλι; Σίγουρα το να πιούμε όλο το περιεχόμενο δεν είναι η λύση. Το site Wine Folly που εξειδικεύεται στο κρασί και την κουλτούρα του δημιούργησε ένα πολύ χρήσιμο infographic που εξηγεί ακριβώς πόσο καιρό αντέχει το κρασί αφού ανοιχτεί. Πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα παρακάτω.

  • Ελαφρύ λευκό και ροζέ κρασί: 5-7 μέρες στο ψυγείο με φελλό
  • Πλούσιο λευκό κρασί: 3-5 μέρες στο ψυγείο με φελλό
  • Κόκκινο κρασί: 3-5 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος με φελλό
  • Ενισχυμένο κρασί:  3-5 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος με φελλό
  • Αφρώδης οίνος: 1-3 μέρες στο ψυγείο με τον ειδικό φελλό για σαμπάνια (stopper)
  • Κρασί σε χάρτινη συσκευασία: 28 μέρες στο ψυγείo

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταρτάκια με σύκα και μέλι

Συνταγή για πανεύκολα ταρτάκια με σύκα, ροκφόρ και μέλι!

Χταπόδι Ψητό

Συνταγή για χταποδάκι ψημένο στο ζουμάκι του!

Κοτόπουλο γεμιστό

Το πιο νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το κοτόπουλο με γέμιση από μυρωδικά, μπέικον και τυρί είναι το καλύτερο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

Κορονοϊός: tips για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά

Ακολουθούν δοκιμασμένα μυστικά και συμβουλές για να συνυπάρξουν αρμονικά γονείς και παιδιά στην περίοδο του κορονοϊού.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ