ΑρχικήΣυνταγέςΚολοκυθοτηγανίτες

Κολοκυθοτηγανίτες με φέτα και μυρωδικά εύκολοι, αφράτες και παραδοσιακές σαν της γιαγιάς. Ένας μεζές που συνοδεύει ιδανικά ούζο και μπύρα σε κάθε οικογενειακό τραπέζι!

Κολοκυθοτηγανίτες συνταγή
Εκτύπωση

Κολοκυθοτηγανίτες

Κολοκυθοτηγανίτες με φέτα και μυρωδικά από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολες, αφράτες και παραδοσιακές σαν της γιαγιάς. Ένας μεζές που συνοδεύει ιδανικά ούζο και μπύρα σε κάθε οικογενειακό τραπέζι!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κολοκυθοτηγανίτες
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 342θερμίδες

Υλικά

  • 600 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 καρότο τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και ξεφλουδίζουμε τα καρότα. Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σφίγγουμε και τα στίβουμε καλά με τα χέρια.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά και τη φέτα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό.Θα πρέπει η υφή του να είναι αρκετά δεμένη ώστε όταν γυρίζουμε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι εάν τα λαχανικά είναι πολύ ζουμερά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε με κουτάλα λίγο από τον χυλό στο τηγάνι. Πρέπει να γίνει σαν μεγάλη τηγανίτα. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν πριν τις σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Το καλύτερο μπανόφι 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα υγιεινό και ιδιαίτερα δροσερό γλυκό με παγωμένο γιαούρτι και φρέσκιες φράουλες!

Σουβλάκια με κους κους

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!

Περισσότερα άρθρα

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

Tα 13 πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής

Τα απόλυτα μυστικά που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής και μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα του σπιτιού. Θα σας λύσουν τα χέρια!

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα απολαυστικές, για να γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ