ΑρχικήΆρθραΠώς καθαρίζουμε τα κάστανα;

Πώς καθαρίζουμε τα κάστανα;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τα πρώτα κάστανα στους πάγκους της λαϊκής αγοράς και στα ράφια των μανάβικων μας βάζουν όλους σε χειμωνιάτικη διάθεση. Ως υλικό σε γλυκά, σαν συνοδευτικό για κρέατα και πουλερικά, τα κάστανα είναι εξίσου νόστιμα βραστά ή ψητά. Πώς, όμως, μπορούμε να τα καθαρίσουμε εύκολα και γρήγορα; Το Μαμα Πεινάω σας δίνει τρεις διαφορετικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα κάστανα εύκολα και απλά.

1ος τρόπος

Χαράσσετε σταυρωτά την κοίλη επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα αφήνετε να ζεματιστούν. Κατόπιν τα βγάζετε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε το τσόφλι τους. Αφού τα ξεφλουδίσετε, τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά όπου τα αφήνετε να βράσουν καλά και να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κάστανα είναι πλέον χλιαρά, αφαιρείτε το χνούδι τους.

Φτιάξτε υπέροχα γλυκά με κάστανα και σοκολάτα! Βρείτε τις καταπληκτικές γλυκιές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

2ος τρόπος

Εναλλακτικά, μια γρήγορη λύση, είναι να τα χαράξετε, να τα ρίξετε στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που βράζει και να τα αφήσετε να βράσουν για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το νερό, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε τη φλούδα τους. Αν δεν θέλετε να τα βράσετε ολοκλήρα, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση όσο είναι ωμά και να τα βάλετε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφλουδίζετε.

3ος τρόπος

Αν προτιμάτε να τα ψήσετε, τότε χαράσσετε διαγώνια την κορυφή τους με ένα αιχμηρό μαχαίρι και τα βάζετε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C πάνω σε μια λαμαρίνα, για περίπου 25 λεπτά και με το κοτσάνι προς τα πάνω, γυρίζοντάς τα τακτικά. Μόλις τα βγάλετε, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, στη συνέχεια τα πιέζετε ελαφρά στο κέντρος τους για να ανοίξουν και τα ξεφλουδίζετε.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη (ψιχουλιαστή)

Λαχταριστό και εύκολο γλυκό που μυρίζει φθινόπωρο. Αυτή η υπέροχη συνταγή για σπιτική μηλόπιτα με τριφτή ζύμη είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε.

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Τυροπιτάκια παραλίας

Εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια παραλίας με κεφαλοτύρι, φέτα και δυόσμο.

Περισσότερα άρθρα

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

Κι όμως, με το προχθεσινό ψωμί μπορείς να κάνεις συνταγές-θαύματα!

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ