ΑρχικήΣυνταγέςΡολό σπανάκι με σολομό

Ρολό σπανάκι με σολομό

Ρολό σπανάκι με σολομό. Ένα πολυ εντυπωσιακό ορεκτικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Θα το λατρέψουν ακόμα και οι πιο έμπειροι ουρανίκοι.

Εκτύπωση

Ρολό σπανάκι με σολομό

Ρολό σπανάκι με σολομό. Μια πολυ πρωτοτυπη συνταγη.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ρολό σπανάκι με σολομό
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά


  • 400 γρ.φρέσκο σπανάκι ωμό
    1 ματσάκι βασιλικό
    3 αυγά
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
    200 γρ. τυρί κρέμα
    1 λεμόνι 
    το ξύσμα και το χυμό του
    2 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
    400 γρ. καπνιστό σολομό
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματίζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι με το βασιλικό. Τα σουρώνουμε και με γρήγορες κινήσεις τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις η κρυώσουν, τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Στο μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, τον βασιλικό, τους κρόκους, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Εκεί προσθέτουμε σιγά σιγά τον πουρέ και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Το ψήνουμε για 10′ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τον άνηθο, την κάπαρη και το πιπέρι. Αλείφουμε με αυτό τη ζύμη μας, απλώνουμε από πάνω τον σολομό και το τυλίγουμε ρε ρολό μέσα σε αντικολλητικό χαρτί. Το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε!

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα Caprese ψητή

Σαλάτα Caprese στο φούρνο ή στο γκριλ!

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Τηγανητό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Το μαρινάρισμα και το μείγμα μπαχαρικών κάνουν όλη τη διαφορά για το πιο νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο!

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

Τι τρώμε το τριήμερο των Φώτων;

Το τριήμερο των Φώτων ξεκινά με υπέροχες νηστίσιμες συνταγές και κορυφώνεται με λαχταριστό γιορτινό χοιρινό!

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ