ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΚλασικό σνίτσελ χοιρινό

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα

Χοιρινό σνίτσελ συνταγή
Εκτύπωση

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα και φρέσκο λεμόνι. 
Πιάτο Κυρίως πιάτο
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σνίτσελ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Θερμίδες 356θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 2 κομμάτια χοιρινό τρανς για σνίτσελ περίπου 150-170 γρ.
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko

Εκτέλεση

  • Για το τέλειο σνίτσελ θα χρειαστούμε εξαιρετικά λεπτά κομμάτια από χοιρινό τρανς για σνίτσελ, με πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Ζητηστε από τον κρεοπώλη σας να τα κοπανήσει με τη βοήθεια ειδικού σφυριού κρέατος με αιχμές ώστε να πετύχει την υφή που θα επιτρέψει να “πιάσει” σωστά το πανάρισμα.
  • Αλατίζουμε το κρέας από κάθε πλευρά και κατόπιν ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι. Σειρά έχει το πανάρισμα. Πάντα ξεκινάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε βάλει σε ευρύχωρο πιάτο. Το ακουμπάμε ελαφρώς, να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του χοιρινού. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά. Τώρα περνάμε το αλευρωμένο κρέας από χτυπημένο αυγό. Για το τέλος περνάμε το κρέας από την τριμμένη φρυγανιά. Προσέχουμε να απλωθεί σε όλο το κρέας το πανάρισμα.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά το κρέας σε τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο στους 160οC ή μέχρι να αχνίζει ελαφρώς. Τηγανίζουμε για περίπου 1 με 2 λεπτά το πολύ. Με τη βοήθεια τσιμπίδας γυρίζουμε το κρέας ώστε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από τις δυο πλευρές, το αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε το σνίτσελ ζεστό γαρνίροντας με φρέσκο λεμονάκι. Συνοδεύουμε προαιρετικά με πατατοσαλάτα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο

Παστίτσιο σαν της μαμάς με αφράτη, βελούδινη μπεσαμέλ και ζουμερό αρωματικό κιμά, από τον Τάσο Αντωνίου!

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι

Συνταγή για δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι και καρύδια!

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι απίθανο με ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Περισσότερα άρθρα

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη σωστή αποθήκευση του φαγητού στην κατάψυξη. Έτσι θα μάθετε πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη!

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ