Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ψάρι!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Σουβλάκι ξιφία
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιούα, το ξύδι, το δεντρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετούμε το φιλέτο ξιφία που έχουμε κόψει σε μπουκιές σε πλατύ και ρηχό πιάτο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. 

Παράλληλα κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ, έτσι ώστε να μπουν ανάμεσα στα κομμάτια ξιφία στο σουβλάκι. Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια ξεκινώντας με τις πιπεριές και εναλλάσσουμε με  το ψάρι. Τελειώνουμε κάθε σουβλάκι με πιπεριά. Αλείφουμε όλα τα σουβλάκια ξιφία με τη μαρινάδα. Τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα μέσα σε ταψάκι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15-20 λεπτά. Κατά διαστήματα τα γυρίζουμε για να ψηθεί σωστά το ψάρι. Προαιρετικά συνοδεύουμε με κους κους και φρέσκο μαϊντανό.

μαμα πειναω youtube.com