Κέτσαπ σπιτική
Εκτύπωση

Σπιτική κέτσαπ

Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί κέτσαπ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 116θερμίδες

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι ντομάτα κονκασέ
  • 80 ml μηλόξιδο
  • 250 ml χυμός μήλου

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα λαχανικά καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και τον χυμό μήλου, ο οποίος θα δώσει καταπληκτικό άρωμα και υφή στη σπιτική κέτσαπ μας. Ρίχνουμε λίγο τζίντζερ για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε την κέτσαπ να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να να πιει τα υγρά της, για περίπου 15 λεπτά.
  • Κατόπιν, μεταφέρουμε την κέτσαπ στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Επαναφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ισομοιράζουμε τη κέτσαπ σε αποστειρωμένα βαζάκια για να τη διατηρήσουμε φρέσκια και αρωματική για μήνες.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα: Συνταγή για φανταστικούς λουκουμάδες

Watch Greek Recipes in English here

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πεπέκι

Συνταγή για πεπέκι (Ηπειρώτικη πίτα).

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Μία εύκολη συνταγή, πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια.

Μπουγάτσα εύκολη

Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα που μοσχοβολάει βούτυρο! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με έξι μόλις υλικά.

Περισσότερα άρθρα

Τσάι χύμα ή συσκευασμένο; Οι ειδικοί απαντούν

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο χύμα τσάι και το συσκευασμένο;

7 μοναδικά σχέδια για τσουρέκια

Υπέροχα σχήματα και σχέδια για να φτιάξεις πρωτότυπα πασχαλινά τσουρέκια!

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ