ΑρχικήΆρθραΤα καλύτερα παριζιάνικα μακαρόν

Τα καλύτερα παριζιάνικα μακαρόν

Κάθε χρόνο, ο Αμερικανός Adam Wayda περνά 6 μήνες στο Παρίσι, γράφοντας και φωτογραφίζοντας τα καλύτερα γλυκά των παριζιάνικων ζαχαροπλαστείων. Στο προσωπικό του site, ο Adam Wayda παρουσιάζει τα αγαπημένα του γλυκά και ζαχαροπλαστεία, που αξίζει να επισκεφθούμε σε κάποιο ταξίδι μας στην Πόλη του Φωτός. Από τη λίστα του δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα αγαπημένα του μακαρόν. Δείτε τις πιο πρωτότυπες γεύσεις μακαρόν που έγιναν “best seller” στα παριζιάνικα ζαχαροπλαστεία!

 

Macaron Mangue aux Épices Douces. Ο pâtissier Hugues Pouget του ζαχαροπλαστείου Hugo & Victor δημιούργησε αυτά τα ιδιαίτερα μακαρόν με γεύση μάνγκο και γλυκά μπαχαρικά. Για την ακρίβεια, η γευστική πανδαισία οφείλεταιστην ανάμειξη μάνγκο, μαύρου πιπεριού, βανίλιας, κανέλας, γαρίφαλου, γλυκάνισου και μοσχοκάρυδου. Ο Adam τα συστήνει ανεπιφύλακτα!

 

Macaron Fleur d’Oranger. Τα περίφημα ζαχαροπλαστεία Ladurée μας προσφέρουν αυτά τα μακαρόν που ευωδιάζουν άνοιξη. Oι λάτρεις των λουλουδένιων γεύσεων και αρωμάτων, όπως ο Adam, θα λατρέψουν την υπέροχη μυρωδιά του άνθους πορτοκαλιάς.

 

Macaron Marie Antoinette. Πρόκειται για ροζ μακαρόν με γέμιση μαρμελάδας φραμπουάζ, κρέμα τριαντάφυλλο και ολόκληρα φραμπουάζ, που φτιάχνει ο Carl Marletti για το ζαχαροπλαστείο που φέρει το όνομά του. Μια must γεύση που ξεπερνά τα ομώνυμα μακαρόν άλλων ζαχαροπλαστείων.

 

Macaron CoquelicotΑκόμη ένα μακαρόν έκπληξη, που προτείνει, αυτή τη φορά, το Un Dimanche à Paris. Αυτές οι κόκκινες μπουκίτσες οφείλουν την ύπαρξή τους στον Adam, ο οποίος είχε προσφέρει στον chef pâtissier του ζαχαροπλαστείου, Quentin Bailly marshmallows με γεύση παπαρούνας, εμπνέοντάς τον να δημιουργήσει τασυγκεκριμένα μακαρόν. Όπως και στην περίπτωση των fleur d’ oranger, έτσι και αυτά τα μακαρόν δεν πρέπει να τα χάσει όποιος αγαπά τις λουλουδένιες γεύσεις.

 

Macaron Violette. Ο Sadaharu Aoki είναι πολυβραβευμένος patissier και δημιουργός αυτών των μακαρόν με κρέμα βιολέτας. Για τον Adam, τη διαφορά εκτός της γεύσης και μυρωδιάς της βιολέτας, κάνει η ιταλική μαρέγκα του κέλυφους. Tα πιο «δυνατά» χαρτιά της λίστας των floral μακαρόν.

 

Macaron Fraise Coeur Pistache. Αν αγαπάτε το φιστίκι, το Café Pouchkine έφτιαξε για εσάς αυτά τα μακαρόν με κέλυφος φράουλας, και γέμιση απολαυστικής κρέμας φιστικιού. Διατίθεται και σε αντίστροφη εμφάνιση και γεύση, με κέλυφος φιστικιού και γέμιση κρέμας φράουλας.

 

Macaron AmandeH λίστα με τα καλύτερα μακαρόν του Παρισιού ολοκληρώνεται με τα μακαρόν με γεύση αμύγδαλο από το Art Macaron. Από όλα τα μακαρόν του ζαχαροπλαστείου, το συγκεκριμένο είδος είναι μακράν το καλύτερο, αφού η γεύση του γλυκού αμυγδάλου  συνεπαίρνει τον ουρανίσκο!

 

 

Άννα Ευθυμίου

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τυροπιτάκια παραλίας

Εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια παραλίας με κεφαλοτύρι, φέτα και δυόσμο.

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Σπιτικά κριτσίνια

Συνταγή για σπιτικά γλυκά κριτσίνια σφολιάτας!

Περισσότερα άρθρα

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ