ΑρχικήΆρθραΤα μελομακάρονα της Ariana Huffington που λάτρεψε η Martha Stewart!

Τα μελομακάρονα της Ariana Huffington που λάτρεψε η Martha Stewart!

Από την Μαίρη Βλάχου,

Τα μελομακάρονα είναι το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ελλήνων. Στην Αμερική, όπου το ελληνικό στοιχεία είναι ιδιαίτερα ζωντανό χάρη στην ελληνική ομογένεια, τα μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι εξαιρετικά δημοφιλή όλη τη διάρκεια του χρόνου! Θέλοντας να μάθει από πρώτο χέρι πώς φτιάχνεται το διάσημο ελληνικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, η γκουρού του lifestyle Martha Stewart ζήτησε από την ελληνικής καταγωγής συγγραφέα και επιχειρηματία Ariana Huffington να μοιραστεί μαζί της τη συνταγή για μελομακάρονα.  

Η συνταγή για μελομακάρονα από την Ariana Huffington

Ανακατεύουμε 2 φλ. ελαιόλαδο, 1 φλ. μπράντι, 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και λίγο παραπάνω από1 φλ. ζάχαρη. Σε διαφορετικό μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι, 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και 2 κ.σ. baking powder. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το ελαιόλαδο, μέχρι που η ζύμη να γίνει παχύρρευστη αλλά όχι πολύ σκληρή. 

Τα γλυκά των Χριστουγέννων: πώς θα τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές! 

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για λίγη ώρα και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα για τα μελομακάρονα χρησιμοποιώντας κουτάλα για παγωτό, για να φτιάξουμε ομοιόμορφα μελομακάρονα.

Θέλετε να φτιάξετε φέτος τα τέλεια μελομακάρονα; Αυτά είναι τα μυστικά για πεντανόστιμα σπιτικά μελομακάρονα! 

Φτιάχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας 2 φλ. μέλι, 2 φλ. ζάχαρη και 2 φλ. νερό. Αφήνουμε να βράσει με ένα ξυλάκι κανέλας και στη συνέχεια βουτάμε κάθε μελομακάρονο μέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένα καρύδια και κανέλα. Για να δώσουμε στα μελομακάρονά μας το χαρακτηριστικό τρακτερωτό σχήμα, πιέζουμε τον τρίφτη τυριού πάνω στη ζύμη μελομακάρονων!

Πατήστε εδώ για να βάλετε στη ζωή σας μια νότα χριστουγέννων με τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας! 

Κεντρική φωτο: flickr.com/photos/webraconteur

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρόνια με τόνο

Μακαρόνια με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Νόστιμη, γρήγορη και ελαφριά συνταγή ιδανική για τις μέρες που θέλετε να ετοιμάσετε κάτι στο δεκάλεπτο.

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ένα ονειρεμένο λαδερό φαγητό με βάση τη μελιτζάνα. Ο συνδυασμός κιμά, τυριών και μπεσαμέλ κάνει τα παπουτσάκια ακαταμάχητα!

Κουκουνάρια σοκολάτας

Μία εύκολη συνταγή για ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο γλυκό από σοκολάτα!

Περισσότερα άρθρα

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

Οδηγός για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα

Ποια είναι τα μυστικά της αγοράς του κρέατος, ώστε να επιλέξουμε σωστά διατηρημένο κρέας από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ; Διαβάστε τις απλές συμβουλές για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ