ΑρχικήΆρθραΤα θαλασσινά της Σαρακοστής

Τα θαλασσινά της Σαρακοστής

Η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να γίνει νόστιμη, απολαυστική αλλά και οικονομική με τις γρήγορες συνταγές και τις οικονομικές επιλογές του Μαμα Πειναω. Πρωταγωνιστές των σαρακοστιανών πιάτων είναι τα θαλασσινά. Αν και θέλουν προσοχή στο πώς θα επιλέξουμε τα θαλασσινά, η νοστιμιά τους είναι απερίγραπτη. Φρέσκα ή κατεψυγμένα, που είναι και πιο οικονομικά,  τα θαλασσινά μαγειρεύονται με χίλιους δυο τρόπους. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε, να τα βάλουμε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο και φυσικά στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Γευστικότατα πιάτα για όλη την οικογένεια είναι κριθαράρακι με καραβίδες και ταχίνι, γιουβέτσι με χταποδάκι και μύδιαχταπόδι κρασάτο με μέλι,  ψητό χταπόδι, χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι ή με κριθαράκι και φυσικά σουπιές στην κατσαρόλα με πατάτες ή με φακές και σπανάκι. Επίσης, δοκιμάστε καλαμαράκι τηγανητό ή καλαμαράκια λεμονάτα με χόρτα και θα ξετρελαθείτε.

Δείτε 8 υπέροχες συνταγές θαλασσινών για όσους τρελαίνονται για χταπόδι, γαρίδες, μύδια και σουπιές με ένα κλικ εδώ!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κωκ ταψιού

Ένα υπέροχο γιγάντιο κωκ με αγνά σπιτικά υλικά. Αυτό το κωκ ταψιού αποτελείται από αφράτο χειροποίητο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα, σως σοκολάτας και έχει μοναδική γεύση!

Χταπόδι µε κριθαράκι

Γευστικό χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα. Φτιάξτε αυτή τη μοναδική συνταγή για χταπόδι γιουβέτσι και θα ξετρελαθείτε!

Μήλο με παγωτό

Συνταγή για μήλο με γέμιση από ALOMA Straciatella!

Περισσότερα άρθρα

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

To μενού του Δεκαπενταύγουστου

Πλούσιες συνταγές για το μενού του Δεκαπενταύγουστου. Παραδοσιακά φαγητά για να ετοιμάσετε ένα αξέχαστο τραπέζι με πεντανόστιμες σπιτικές δημιουργίες για τον Δεκαπενταύγουστο!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ