Πατάτες με αυγά στο τηγάνι

Απλή και πάντα κλασική συνταγή για πατάτες με αυγά! Ιδανικό φαγητό για τις στιγμές που θέλουμε κάτι γρήγορο, απλό και πεντανόστιμο. Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 2

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχοντας να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι με πατάτες. Λίγο πριν ετοιμαστεί η τελευταία δόση με πατάτες, τηγανίζουμε τα αυγά. Σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά σπάμε μέσα τα αυγά. Αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-7 λεπτά. Με κουτάλι ρίχνουμε καυτό ελαιόλαδο από το τηγάνι στους κρόκους ανάλογα πόσο πηχτά τα θέλουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να καλύψουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να τηγανιστούν ομοιόμορφα τα αυγά. Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιάτο και καλύπτουμε από πάνω με τα αυγά ρίχνοντάς τα απευθείας από το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με τριμμένη φέτα.

Διαβάστε ακόμη: συνταγή για τριμμένες πατάτες με αυγό και παστουρμά!

μαμα πειναω youtube.com