ΑρχικήΆρθραΦτιάξε το τέλειο κρέας στο τηγάνι

Φτιάξε το τέλειο κρέας στο τηγάνι

Από τη Λίζα Μάτσα,

Αν φοβάσαι να μαγειρέψεις τη μπριζόλα ή το κοτόπουλο στο μάτι της κουζίνας, έχεις κάνει κλικ στην τύχη σου γιατί από εδώ και πέρα το μαγείρεμα θα γίνει πιο εύκολο και κυρίως πιο γρήγορο! Εδώ είναι τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά το μαγείρεμα του κρέατος, καθώς και τα tips μας για να τα αποφύγετε. Μην αφήνεις τον φόβο σου να σε κρατά μακριά από μία ζουμερή μπριζόλα!

Λάθος 1: Ξεκινάς να τηγανίζεις το κρέας σε χλιαρό τηγάνι με αποτέλεσμα να κολλάει.

Tip: Βάλε μια σταγόνα λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι. (Μην περιμένεις να βγάλει καπνούς το λάδι για να προσθέσεις το κρέας σου!) Τοποθέτησε το κρέας στο σκεύος με το λίπος προς τα κάτω και αφήστε το να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο, βαθύ χρώμα.

Λάθος 2: Γυρίζεις το κρέας πάρα πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μη σχηματίζεται η απαραίτητη κρούστα.

Tip: Αν το κρέας ροδίσει και πιστεύεις ότι είναι έτοιμο, όταν προσπαθήσεις να το αναποδογυρίσεις δεν πρέπει να κολλήσει καθόλου στον πάτο του τηγανιού.

Λάθος 3: “Πειράζεις” συνεχώς το κρέας μέσα στο τηγάνι.

Tip: Άφησε το κρέας να ψηθεί. Εκτός από το γύρισμα ώστε η κάθε πλευρά να έχει ψηθεί, δεν χρειάζεται άλλο πήγαινε-έλα (π.χ κούνημα τηγανιού, πίεση με τη σπάτουλα κλπ).

Λάθος 4: Μαγειρεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία επειδή φοβάσαι μην καεί.

Tip: Με αυτόν τον τρόπο, το κρέας ψήνεται εξωτερικά και εσωτερικά μένει ωμό. Θα χρειαστείς περισσότερη ώρα για να το ψήσεις, ενώ να είσαι βέβαιος ότι η μπριζόλα θα γίνει λάστιχο. Πάντα να ψήνεις το κρέας ή το κοτόπουλο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ώστε να θωρακίζεται η θερμότητα τόσο μέσα όσο έξω. Αν ψήνεις μπουκίτσες (π.χ. τηγανιά, nuggets), προτίμησε μέτρια φωτιά γιατί, λόγω μεγέθους, ετοιμάζονται πιο γρήγορα.

Λάθος 5: Βάζεις το κρέας στο τηγάνι κατευθείαν από το ψυγείο με αποτέλεσμα το ψήσιμο να είναι ανομοιόμορφο.

Tip: Άφησε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πατατόσουπα βελουτέ

Συνταγή για πατατόσουπα βελουτέ.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου (4 υλικά)

Ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με 4 μόνο υλικά.

Μπιφτέκια με πατάτες

Αξέχαστα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτήν την εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες, θα φτιάξετε το καλύτερο μαμαδίστικο φαγητό!

Περισσότερα άρθρα

11 μυστικά για να πετύχετε το τέλειο παντεσπάνι

Τέλειο παντεσπάνι για τούρτες εύκολο, νόστιμο και απόλυτα επιτυχημένο, με αυτά τα 11 μικρά μυστικά επιτυχίας!

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ