ΑρχικήΆρθραTo μενού της εβδομάδας (21/3-27/3)

To μενού της εβδομάδας (21/3-27/3)

Από την Άννα Ευθυμίου,

Επιμέλεια διατροφικών στοιχείων: Ελένη Κουή MSc., Παιδοδιαιτολόγος, www.elenikoui.gr

Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά και εμείς σου έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο μενού με υπέροχες συνταγές. Η καθιερωμένη νηστεία “σπάει” η γιορτή της 25ης Μαρτίου, όπου απολαμβάνουμε άφθονο μπακαλιάρο. Σου προτείνουμε υπέροχες νηστίσιμες συνταγές αλλά και προτάσεις για τον μπακαλιάρο ανήμερα του Ευαγγελισμού!

Δευτέρα

Η εβδομάδα ξεκινάει πολύ απολαυστικά με ένα πιάτο που μπορεί να ευχαριστήσει από τους πιο μικρούς και δύσκολους μέχρι τους φοιτητές και τους πιο αδέξιους στην κουζίνα! Τα ζυμαρικά αποτελούν βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, ιδίως αν αθλούμαστε. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχουμε και μπόλικο ασβέστιο από το τυρί αλλά και μια μικρή ποσότητα από τα αυγά, όπως επίσης και πρωτεΐνη από την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Το μόνο που λείπει είναι μια σαλάτα πράσινη και δροσερή ως συνοδευτικό! Δείτε τη συνταγή για σουφλέ με ζυμαρικά με ένα κλικ εδώ.     

Τρίτη

Ποια θρεπτικά συστατικά μας παρέχει το κολοκύθι; Έχει αντιοξειδωτικά οφέλη αφού αποτελεί πηγή βιταμίνης C, β-καροτίνης, ψευδαργύρου και καροτενοειδών (λουτεΐνη). Έχει επίσης σημαντική περιεκτικότητα στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και αποτελεί καλή πηγή καλίου. Δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Δείτε τη συνταγή για κολοκυθοτηγανίτες με ένα κλικ εδώ.     

Τετάρτη

Το αβοκάντο είναι αείφυλλο ιθαγενές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ανα 100 γρ. μας δίνει περίπου 160 θερμίδες και 15 γρ. λίπους αλλά όλα τα λιπαρά είναι ωφέλιμα και καλής ποιότητας! Τα περισσότερα είναι μονοακόρεστα λιπαρά με τη μορφή ολεϊκού οξέως. Τα μονοακόρεστα λιπαρά θεωρούνται καλά λιπαρά που μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα και περιορίζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπάθειας. Δείτε τη συνταγή για κρύα σούπα με αβοκάντο με ένα κλικ εδώ.     

Πέμπτη

Ένα πιάτο που μας έρχεται από την Μέση Ανατολή! Ο συνδυασμός του κόκκινου κρέατος (κιμάς) μαζί με το γιαούρτι και την πίτα καλύπτει πολύ σωστά τις ανάγκες μας σε πρωτεΐνη και άμυλο. Το κόκκινο κρέας προσφέρει επίσης σίδηρο. Η συγκεκριμένη συνταγή μαζί με μια συνοδευτική πράσινη σαλάτα θα αποτελούσε ένα ισσοροπημένο πιάτο! Προσοχή στον κιμά να είναι όσον το δυνατό άπαχος χωρίς λίπος. Δείτε τη συνταγή για γιαουρτλού με κιμά με ένα κλικ εδώ.     

Παρασκευή

25η Μαρτίου σήμερα, και ο βακαλάος έχει την τιμητική του! Απολαύστε τηγανητό βακαλάο σε υπέροχο κουρκούτι με ένα μυστικό υλικό που κάνει τη διαφορά. Βρείτε τη συνταγή για τηγανητό μπακαλιάρο εδώ

Σάββατο

Οι φακές χρειάζονται και μια πηγή πρωτεΐνης ως συνοδευτικό για να αποτελέσουν ένα ισορροπημένο γέυμα. Αν δεν θέλετε τυρί ή κάποιο ψάρι, τότε το μπέικον μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο. Προσοχή μόνο οι φακές να είναι περισσότερες από το μπέικον! Μαζί με το σπανάκι, το πιάτο αυτό γίνεται μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου και φυλλικού οξέος. Δείτε τη συνταγή για φακές με μπέικον και σπανάκι με ένα κλικ εδώ

Κυριακή

Το μυστικό εδώ είναι τα αγνά σπιτικά υλικά που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Αφού καλύψαμε την ποιότητα, ας προσέξουμε και λιγο την ποσότητα και θα κλείσει θρεπτικά η εβδομάδα! Δείτε τη συνταγή για κωκ ταψιού με ένα κλικ εδώ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κρέπες γεμιστές με μανιτάρια

Συνταγή για κρέπες στο φούρνο, γεμιστές με μανιτάρια!

Γεμιστά

Τα γεμιστά του Τάσου! Δείτε την υπέροχη συνταγή για γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.

Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για τηγανιά κοτόπουλου με φέτα και υπέροχη σάλτσα. Αυτή η τηγανιά είναι ο ιδανικός μεζές!

Περισσότερα άρθρα

Tα 13 πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής

Τα απόλυτα μυστικά που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής και μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα του σπιτιού. Θα σας λύσουν τα χέρια!

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά που ενισχύουν τον οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ