Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά και να μοσχομυρίσει το σπίτι γλυκό χαλβά!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 10

Χαλβάς σιμιγδαλένιος
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, τη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού. Μόλις πάρει βράσει αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με την κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε προσεκτικά το μείγμα σε φόρμα ή πυρέξ και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σταθεί. Σερβίρουμε κρύο πασπαλίζοντας με κανέλα.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες στον σιμιγδαλένιο χαλβά μας, χρησιμοποιώντας 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη. 

 

 

μαμα πειναω youtube.com