ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΧριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα
Εκτύπωση

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με πλούσια γέμιση και πατατούλες που λιώνουν στο στόμα. Αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο στη γάστρα θα τη λατρέψεις.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 420θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/3 φλιτζ. κουκουνάρι
  • 1/3 φλιτζ. σταφίδες
  • 6 κάστανα βρασμένα ή ψημένα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζ. κονιάκ
  • 1 φλιτζ. ζωμός κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό baby πατάτες καλά πλυμένες

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά, για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να χρυσίσει για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ζωμό. Αφήνουμε τη γέμιση να πιει σχεδόν όλα τα υγρά της και κατόπιν την αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε με τη μισή ποσότητα γέμισης το εσωτερικό του κοτόπουλου, το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει. Ράβουμε το άνοιγμα και δένουμε καλά το κοτόπουλο. Το αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε γάστρα. 
  • Προσθέτουμε στη γάστρα την υπόλοιπη γέμιση και ελάχιστο νερό. Γύρω από το κοτόπουλο βάζουμε τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Ελέγχουμε αν έχει αρκετά υγρά. Αν όχι, συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή λίγο ζωμό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε μαχαίρι στο μπούτι.  Οι πατάτες πρέπει να έχουν μαλακώσει – για να το διαπιστώσουμε, τις τρυπάμε με ένα λεπτό μαχαίρι ή με ένα καλαμάκι για σουβλάκι. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Υπέροχο φαγάκι φούρνου κοτόπουλο με ρύζι, μπρόκολο, πατάτες και πλούσια κρεμώδη σάλτσα τυριού!

Μελομακάρονα του Τάσου

Αξέχαστα μελομακάρονα, μελωμένα, αφράτα και τραγανά. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα του Τάσου και όλοι θα γλείγουν τ δάχτυλά τους!

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανές φτερούγες από κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα από μέλι και καυτερή πιπεριά!

Περισσότερα άρθρα

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά που ενισχύουν τον οργανισμό.

Να γιατί πρέπει να φας σήμερα 6 σκελίδες ψημένο σκόρδο

Το ψημένο σκόρδο χαρίζει πολλαπλά ωφέλη στην υγεία. Δείτε μέσα σε 24 ώρες αφού το καταναλώσετε τι συμβαίνει στον οργανισμό.

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ