ΑρχικήΣυνταγέςXταπόδι κρασάτο με μέλι

Xταπόδι κρασάτο με μέλι

Xταπόδι κρασάτο με μέλι.

Χταπόδι κρασάτο με μέλι
Εκτύπωση

Χταπόδι κρασάτο με μέλι

Xταπόδι κρασάτο με μέλι. Μελωμένη, βελούδινη σάλτσα που θα λατρέψεις! Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Xταπόδι κρασάτο με μέλι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 600 γρ. χταπόδι φρέσκο καθαρισμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι καθαρισμένο και χαραγμένο σταυρωτά
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι. Κόβουμε το χταπόδι (πλοκάμια και κουκούλα) σε μικρά κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι. Δυναμώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  • Όταν το χταπόδι πάρει χρώμα, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα (ή κονκασέ εάν δεν έχουμε φρέσκια), το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και φρέσκο πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά μόλις πάρει βράση το νερό.
  • Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το χταπόδι για περίπου 1 ½ ώρα. Το χταπόδι θα βγάλει πολλά υγρά κατά τη διάρκεια του βρασμού, τα οποία όσο βράζουν θα δέσουν και δώσουν μια πλούσια και μελωμένη σάλτσα.
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό το χταπόδι με ρύζι ή πατάτες φούρνου (προαιρετικά).

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκτέιλ Pimm’s Fizz

Δροσιστικό κοκτέιλ Pimm's Fizz!

Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο με σως γιαουρτιού.

Βιετναμέζικος καφές κρύος

Βιετναμέζικος καφές. Μάθε πώς θα φτιάξεις έναν μοναδικό κρύο καφέ με υπέροχο άρωμα και πλούσια γεύση!

Περισσότερα άρθρα

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

5 τρόποι να τρως λιγότερη ζάχαρη

Κι όμως, η ζωή χωρίς γλυκό δεν είναι απαραίτητα γκρίζα!

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ ωραια συνταγη κυριε Τασο, μπορω να βαλω αλλο μελι? Μου στελνει ο κουμπαρος μου και ειναι απο πορτοκαλι σπανιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ