Χταπόδι σαλάτα

Συνταγή για παραδοσιακό χταποδάκι σαλάτα.
Χταπόδι σαλάτα
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄  ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές. Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και 1/4 φλιτζ. ξίδι. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

 

Για 6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος βρασμού: 60 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.gr

μαμα πειναω youtube.com