Χταπόδι σαλάτα

Συνταγή για παραδοσιακό χταποδάκι σαλάτα.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα

Μερίδες: 6

Χταπόδι σαλάτα
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το χταπόδι χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε με το κρασί, το φύλλο δάφνης και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι). Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι, δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τις ελιές, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και το κομμένο χταπόδι. 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τον χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Δοκιμάζουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και σερβίρουμε. 

 

μαμα πειναω youtube.com