5 συνταγές που φαίνονται γκουρμέ ενώ είναι πανεύκολες

5 συνταγές που φαίνονται γκουρμέ ενώ είναι πανεύκολες

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Κανένας δεν γεννήθηκε βραβευμένος σεφ. Ακόμη κι αν η σχέση σου με το φαγητό περιορίζεται απλώς στο να γεμίσεις το στομάχι σου και να μην πεινάς, μπορείς να το κάνεις με στυλ και να φτιάξεις με τα χεράκια σου φαγητό που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Γιατί μερικά πιάτα μπορεί να ακούγονται γκουρμέ και δύσκολα, αλλά πίστεψέ μας, μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου, πανεύκολα, και καλύτερα από το αγαπημένο σου εστιατόριο!

 

1. Μακαρόνια με πέστο

Ακούς μια ιταλική ονομασία, βλέπεις μια πράσινη σάλτσα και λες “Αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο”. Στην πραγματικότητα, απλώς ανακατεύεις τυρί, λάδι, βασιλικό και κουκουνάρι (ναι, τρώγεται αλλά μην χρησιμοποιήσεις αυτό που πέφτει από τα δέντρα). Βρες τη συνταγή εδώ

 

2. Σούπα γκασπάτσο

Γκασπάτσο βλέπεις από εδώ, γκασπάτσο ακούς από εκεί και αρχίζεις να απελπίζεσαι που δεν ξέρεις τι είναι αυτό το παράξενο φαγητό που συζητούν όλοι. Αποκάλυψη: είναι μια κρύα σούπα με προέλευση από την ισπανική Ανδαλουσία, που φτιάχνεται με λαχανικά τα οποία απλώς χτυπάς στο μπλέντερ. Δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Πανεύκολο; Μπορείς να βρεις την συνταγή στο βιβλίο μαγειρικής για φοιτητές και εργένηδες Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμα Πεινάω του δικού μας Τάσου Αντωνίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Αγόρασε το εδώ

 

3. Γάλα αμυγδάλου

Όσο πιο περίεργο γάλα χρησιμοποιείς, τόσο πιο cool και hipster θεωρείσαι. Αντί να το αγοράσεις, φτιάξτο μόνος σου. To σχετικό βίντεο θα σε διαφωτίσει.

 

4. Kριθαρότο

Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα το κριθαρότο (το πραγματικό) ακολουθεί τη λογική του ιταλικού ριζότο ως προς την παρασκευή, χρησιμοποιώντας κριθαράκι αντί για ρύζι. Guess what, η πλειοψηφία των hip εστιατορίων και trendy ταβερνακίων απλώς εννοούν κριθαράκι, μόνο που χρησιμοποιούν ένα posh περιτύλιγμα. Γι’ αυτό μάθε να φτιάχνεις μόνος σου το κλασικό μαμαδίστικο γιουβέτσι και άσε τα “ψαγμένα” για όσους δεν ξέρουν. Βρες τη συνταγή εδώ

 

5. Αυγά ποσέ

Άλλη μια συνταγή που ακούγεται *παραπολυδυσκολη* αλλά ΔΕΝ είναι. Το παραπάνω βίντεο είναι τόσο αναλυτικό που θα σε κάνει να ξεχάσεις το ξενέρωτο μελάτο βραστό αυγό.