ΑρχικήΆρθρα5 μυστικά για τέλεια σπιτικά κοκτέιλ

5 μυστικά για τέλεια σπιτικά κοκτέιλ

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όσοι πίστεψαν ότι το κοκτέιλ ήταν μια μόδα που ήρθε για λίγο, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν, αφού στα πολυάριθμα μπαρ της πόλης οι ειδικοί πίσω από την μπάρα σκέφτονται τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς για να μας ιντριγκάρουν κι εμείς τσουγκρίζουμε, χορεύουμε, γελάμε και φλερτάρουμε με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Κι αν θέλουμε να το απολαύσουμε στο σπίτι; Ποιος φοβάται το κοκτέιλ; Σίγουρα όχι εμείς, μιας και με τα παρακάτω 5 μυστικά θα γίνουμε μετρ του είδους!

1. Ζάχαρη

Σε κάποια κοκτέιλ είναι απαραίτητη η προσθήκη ζάχαρης. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως τη ζάχαρη πρέπει να την ζυγίζουμε κι όχι να την μετράμε με μεζούρα όπως το σιρόπι, ένα άλλο δημοφιλές συστατικό των κοκτέιλ.

2. Χυμός εσπεριδοειδών

Σε αρκετά κοκτέιλ γίνεται ανάμειξη του αλκοόλ με χυμό από πορτοκάλι, λεμόνι και άλλων εσπεριδοειδών. Εκείνο, όμως, στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε τη σωστή αναλογία γεύσης. Ο χυμός λεμονιού και μοσχολέμονου πρέπει να μείνει για 4 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν προστεθεί στο κοκτέιλ, ενώ αν σε ένα κοκτέιλ πρέπει να προσθέσουμε χυμό πορτοκαλιού, αυτός πρέπει να είναι φρεσκοστυμμένος.

3. Σέικερ

Το αν θα χρησιμοποιήσουμε σέικερ ή αναδευτήρι για την παρασκευή του κοκτέιλ είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να πράτουμε ανάλογα με το ποιο από τα δυο εργαλεία είμαστε εξοπλισμένοι. Κοκτέιλ σαν το μαρτίνι, το νεγκρόνι ή το μανχάταν θέλουν αναδευτήρι ώστε να είναι διαυγή, παγωμένα και πλούσια σε υφή. Αντίθετα, όσα περιέχουν διάφορους χυμούς ή ασπράδι αυγού χρειάζονται να αναμειχθούν στο σέικερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

4. Πάγος

Αρκετά δημοφιλή κοκτέιλ περιέχουν θρυμματισμένο πάγο. Ωστόσο λόγω του πάγου, η γεύση τους πρέπει να είναι ελαφρώς πιο γλυκιά, οπότε και πρέπει να προστεθεί λίγη ζάχαρη παραπάνω ή όποια γλυκαντική ουσία αναγράφεται στη συνταγή.

5. Κρέμα

Σε ορισμένα κοκτέιλ και κυρίως σε αυτά που έχουν ως βάση τον καφέ, χρησιμοποιούμε κρέμα δηλαδή σαντιγί. Βέβαια, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η σαντιγί δεν είναι μόνο για το γαρνίρισμα, αλλά τη γευόμαστε σε κάθε γουλιά, οπότε πρέπει να είναι αρκετά πηχτή.

Και μια τελευταία συμβουλή, όπως σε όλα, έτσι και στο κοκτέιλ χρειάζεται εξάσκηση, όποτε αν την πρώτη φορά δεν πετύχετε τη γεύση που θέλετε, μην πτοηθείτε και δοκιμάστε ξανά!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή για μερακλίδικο και χορταστικό κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού.

Τυρί σαγανάκι

Σαγανάκι τυρί από τον Τάσο Αντωνίου! Δείτε πώς θα φτιάξατε υπέροχο σαγανάκι από γραβιέρα, με τραγανή χρυσαφένια κρούστα και μαστιχωτή τυρένια γέμιση!

Κοκτέιλ μαργαρίτα

Συνταγή για κοκτέιλ μαργαρίτα!

Περισσότερα άρθρα

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Σκόρος τροφίμων: πώς θα τον αντιμετωπίσετε για να μην ξαναεμφανιστεί

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον σκόρο τροφίμων που καταστρέφει το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά και πολλά ακόμη τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ