80 συνταγές από τον Alfred Hitchcock

80 συνταγές από τον Alfred Hitchcock

Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια –

80 συνταγές από τον Alfred Hitchcock 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Anne Martinetti & François Rivière


Ο Alfred Hitchcock ήταν γιος ενός παντοπώλη χονδρικής του ανατολικού Λονδίνου, και ο ίδιος ένας bon vivant λάτρης του εκλεκτού φαγητού, όπως µαρτυρούν τόσο οι φωτογραφίες αυτού του θρυλικού σκηνοθέτη όσο και το περιεχόµενο των ταινιών του.

Από τα πρώτα αγγλικά έργα του έως τα αριστουργήματα της αμερικανικής περιόδου, «Μάρνι», «Τα πουλιά», «Οικογενειακή συνωμοσία», ο Hitchcock δεν έπαψε να κάνει αναφορές στη γαστρονομία.

Ακόμα και η τελετουργία των γευμάτων συνδέεται συχνά µε τη δράση της αφήγησης: όπως το περίφημο δείπνο στο σπίτι της μυθιστοριογράφου Σέντµπασκ στις «Υποψίες», το οικογενειακό γεύμα στο «Νέος και αθώος», το πικνίκ µε θέα το Πριγκιπάτο του Μονακό στο «Κυνήγι του κλέφτη», η µανία του αστυνομικού της «Φρενίτιδας» πάνω σ’ ένα πολύ ψημένο πουλερικό.

Οι βιογράφοι του πολύ λαίμαργου Alfred ανέφεραν συχνά την αγάπη του για την αστική γαλλική κουζίνα αλλά και για τα αγγλικά εθιμοτυπικά πιάτα (τις γλώσσες του Ντόβερ, τις «pies» κτλ.), καθώς και την αφοσίωσή του στα καλά εστιατόρια του Χόλλυγουντ: ιδιαίτερα το Chasen’s και το Romanoff. Αυτό το βιβλίο µπλέκει την αφήγηση, από τον François Rivière, της ζωής και του έργου του Alfred Hitchcock από την άποψη των γήινων τροφών µε τις συνταγές που βρήκε η Anne Martinetti σε σημαντικές σκηνές ταινιών, κατάλληλα αναμορφωμένες για να φτιάξετε µόνοι σας τα ωραία πιάτα του μετρ του σασπένς. Είναι οργανωμένο γεωγραφικά από το Λονδίνο ως τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, μαζί µε κάποια ταξίδια στον κόσμο.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη