Αισθησιακές συνταγές για κοτόπουλο

Αισθησιακές συνταγές για κοτόπουλο

Το έχουν πει πολλοί, το ξέρουν ακόμη και οι πέτρες – ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Ακόμη κι αν είναι ακραίος και για πολλούς πέρα από τα όρια του φυσιολογικού, όπως παρουσιάζεται και στο βιβλίο “Fifty Shades of Grey”, το οποίο έχει σημειώσει απίστευτο ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως. Για την ακρίβεια, την ιδιάζουσα σχέση των πρωταγωνιστών έρχεται να διακωμωδήσει με έναν πιπεράτο τρόπο το βιβλίο μαγειρικής “Fifty Shades of Chicken”.

H πρωταγωνίστρια Miss Chicken είναι ένα νεαρό και αθώο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής που αφήνεται στα χέρια ενός πλούσιου, γοητευτικού  και πολύ πεινασμένου σεφ, με έντονες ορέξεις πειραματισμού. «Δεν πρόκειται μόνο να με ζεστάνει μέχρι να στεγνώσουν οι χυμοί μου. Θα έχει πολύ τράβηγμα και γέμισμα. Πενήντα συνταγές. Μου υπόσχεται ότι θα ξεκινήσουμε αργά, με κρασί και πολύ λάδι... ‘’Θα ελέγχω όλα όσα συμβαίνουν εδώ’’, λέει. ‘’Μπορείς να φύγεις όποτε θέλεις, αλλά όσο μένεις εδώ, θα είσαι το υλικό μου’’. Θα μεταμορφωθώ από ωμό, οργανικό κοτόπουλο σε κάτι – μάλλον νόστιμο». Κάπως έτσι ξεκινάει το “Fifty Shades of Chicken”, ενώ στη συνέχεια μένει να ανακαλύψουμε αν τελικά η Miss Chicken απολαύσει την εμπειρία του να είναι... κυρίως πιάτο.

Η παρωδία φέρει την υπογραφή F.L Fower, συγγραφέας που επιμένει να μην αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητάς του – προφανώς για να σιγοψήσει τους αναγνώστες μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου τον Νοέμβριο. Στις 3 πράξεις του βιβλίου θα βρείτε πενήντα συνταγές για ψητό κοτόπουλο, για το καθημερινό δείπνο αλλά και συνταγές για πιο προχωρημένους. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 13η Νοεμβρίου, ενώ η προ-πώληση έχει ξεκινήσει ήδη στο Amazon.

 

Άννα Ευθυμίου

 

Εικόνα: Bοn Appétit