Αυγά μετά μουσικής!

Αυγά μετά μουσικής!

Τι είδους αυγά αγοράζετε; Ποια θεωρείτε καλύτερα; Τα ορνιθοτροφείου ή τα ελευθέρας βοσκής; Κάποιοι, βέβαια, προτιμούν τα μουσικά αυγά. Και για να είμαστε πιο ακριβείς αναφερόμαστε σε αυγά που κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους στο ορνιθοτροφείο "ακούν" μουσική.

Πρωτεργάτης της ιδέας είναι ένας αγρότης από το Χονγκ Κονγκ, ο Fong  Chi-hung, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της φάρμας με τη χαρακτηριστική ονομασία "Chi Hing Musical Farm". Ο ίδιος σημειώνει πως ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μουσικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια επώασης των αυγών. Τις δυο πρώτες βδομάδες διαλέγει ερωτικά τραγούδια με απαλή μουσική, ενώ αργότερα τη σκυτάλη παίρνουν ντίσκο ρυθμοί. Στη συνέχεια, ηλεκτρονικοί και τζαζ ρυθμοί διαδέχονται κλασικές συνθέσεις και μοντέρνα καντονέζικα τραγούδια. 

Ο Fong  Chi-hung, που από το 2006 άρχισε τη συγκεκριμένη ρυθμική μέθοδο και καθημερινά παράγει 500 με 600 αυγά, ισχυρίζεται πως με τη μουσική οι κότες βρίσκονται σε καλύτερη διάθεση και κατά συνέπεια,  τα αυγά που παράγουν είναι καλύτερης ποιότητας, πολύ μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα και με σκουρότερο κρόκο. Βέβαια, τα ιδιαίτερα αυτά αυγά έχουν κι υψηλότερη τιμή, σχεδόν εννιά φορές πιο πάνω από αυτών που συνήθως αγοράζουμε.  

 

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

 

Πηγή: Wall Street Journal