Βασιλικό τσάι στο Λονδίνο

Βασιλικό τσάι στο Λονδίνο
μαμα πειναω youtube.com

Οι Άγγλοι δεν σταματούν να αποδεικνύουν έμπρακτα τη λατρεία που τρέφουν για τη βασιλική οικογένεια και για το εθνικό τους ρόφημα, το τσάι. Με αφορμή τον εορτασμό του αδαμάντινου ιωβηλαίου (Diamond Jubilee), δηλαδή των εξήντα χρόνων από την ενθρόνιση της Βασιλισσας Ελισάβετ Β', το περίφημο κατάστημα τροφίμων και ποτών Fortnum & Mason, στο Piccadilly του Λονδίνου, εγκαινίασε τον Μάρτιο το νέο του Tea Room, το Diamond Jubilee Tea Salon που πήρε το όνομά του προς τιμήν της εορταστικής ημέρας. Μάλιστα στα εγκαίνια παρευρέθηκε η ίδια η Βασίλισσα καθώς και ο πρίγκηπας William με την Kate Middleton.

Για πάνω από 300 χρόνια, το Fortnum & Mason προμηθεύεται και διαθέτει προς πώληση τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιού. Όπως γνωρίζουμε άλλωστε, οι κάτοικοι της Βρετανικής πρωτεύουσας καθιέρωσαν το απογευματινό τσάι ως ένα ελαφρύ γεύμα μεταξύ του μεσημεριανού και του βραδινού γεύματος.

Εκτός από το καινούργιο tea room, το Fortnum & Mason προσφέρει στους πελάτες του ένα ειδικό μενού για να συνοδεύσουν το τσάι τους, το οποίο περιλαμβάνει  αλμυρά σάντουιτς, τα κλασσικά scones, με βούτυρο και μαρμελάδα και για το τέλος, λαχταριστές τάρτες και άλλα γλυκά. Κάθε ποικιλία τσαγιού (δυνατό, ελαφρύ ή αρωματικό τσάι), συνοδεύεται από διαφορετικά είδη τάρτας ή κέικ που έχουν επιλεγεί από τους chef του Fortnum & Mason.

Η τιμή για το απογευματινό τσάι στο Fortnum & Mason κοστίζει 38£ με 42£, περίπου  40-45 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: fortnumandmason.com

 

 

Μιμή Δράκου

μαμα πειναω youtube.com