Επίκουρος, «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα»

Επίκουρος, «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα»

Tα Public υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 τον κριτικό γεύσης Επίκουρο στο Public Συντάγματος για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου Η Νέα Ελληνική Κουζίνα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ. 

Ο κριτικός γαστρονομίας και συγγραφέας Επίκουρος, στο νέο του βιβλίο συζητά περί της ελληνικότητας του μουσακά, της γαστρονομικής μας ταυτότητας και της ανανέωσής της και προσπαθεί να ανακαλύψει τι εστί "ελληνικότητα" όσον αφορά την κουζίνα. Για να επιτευχθεί αυτή η αναζήτηση, παραπέμπονται αναφορές και παραδείγματα τόσο από την λογοτεχνία, τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική, αλλά και σκέψεις γνωστών σεφ και εκπροσώπων αυτού του κινήματος που αναφέρεται ως ΝΕΚ και ανθίζει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς σεφ της χώρα μας όπως οι Λευτέρης Λαζάρου, Χριστόφορος Πέσκιας, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Γκίκας Ξενάκης, Νίκος Ρούσσος και η Γεωργιάννα Χειλιαδάκη που τίμησαν με την παρουσία τους τον Επίκουρο και μίλησαν για τη μεγάλη τους αγάπη που δεν είναι άλλη από τη μαγειρική!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εκπροσώπων της ελληνικής γαστρονομίας, της εστίασης και του τουρισμού, της τέχνης και του πολιτισμού όπως ο Χρίστος Ζουράρις- γνωστός και ως Δειπνοσοφιστής, ο Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ και πολλοί άλλοι.