Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά

Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά
μαμα πειναω youtube.com

Λατρεύεις τα ζυμαρικά; Το ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ! προσφέρει σε δύο φίλους του το βιβλίο του Αλέξανδρου Παπανδρέου, Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

Ο ίδιος ο συγγραφές εξομολογείται τους λόγους που τον ώθησαν να αφιερώσει ένα βιβλίο στα ζυμαρικά : «Όταν με ρωτούν ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας η απάντηση είναι μονολεκτική και απόλυτα σαφής: τα ζυμαρικά. Πολύ λίγα πιάτα είναι τόσο εύκολα να παρασκευαστούν όσο ένα πιάτο ζυμαρικών. Για αυτούς που αγαπούν τη μαγειρική αλλά δεν έχουν και πολύ χρόνο να ξοδέψουν στην κουζίνα, πιστεύω ότι τουλάχιστον ένα πιάτο με μακαρόνια μπορούν να το καταφέρουν, και μάλιστα νε το φτιάξουν και καλά. Άλλωστε ποιος δεν έχει σπίτι του λίγο σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, κάποιο σκληρό κίτρινο τυρί για να τρίψει; Στο βιβλίο αυτό μπορείτε να βρείτε συνταγές με ζυμαρικά και υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Νιόκι, παπαρδέλες, φαρφάλες, πένες και πολλά άλλα είδη ζυμαρικών πρωταγωνιστούν στις επόμενες σελίδες του βιβλίου, με συνταγές που τις έχω δοκιμάσει αρκετές φορές από τα σεμινάρια που κάνω, στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία, αλλά και στην καθημερινότητα του σπιτιού. Οι συνταγές είναι στην πλειονότητά τους αρκετά εύκολες, με αγαπημένα υλικά, και η συμβουλή μου είναι να πάρετε ιδέες και να προσθέσετε και δικά σας υλικά για να δημιουργήσετε ξεχωριστά πιάτα».

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ασχολήθηκε από νωρίς με το μεγάλο του πάθος, τη μαγειρική. Δούλεψε ως βοηθός σεφ στο εστιατόριο Ballade για ένα χρόνο και κατόπιν σπούδασε στην École Ferrandi στο Παρίσι. Η υποτροφία που του εξασφάλισε η διπλωματική του εργασία τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο Johnson & Wales στις ΗΠΑ, όπου δίδαξε γαλλική κουζίνα σε πρωτοετείς φοιτητές. Παράλληλα, παρακολούθησε και μαθήματα food styling. Σήμερα, έχοντας δουλέψει ως σεφ σε διάφορα εστιατόρια, στην τηλεόραση και στα έντυπα, έχει δημιουργήσει μια εταιρεία, τη Sidayes by Alexandros Papandreou, όπου παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής.

μαμα πειναω youtube.com