Φορέστε το φαγητό σας

Φορέστε το φαγητό σας

Από την Άννα Ευθυμίου, Φωτογραφία: coolhunting.com

Ενώ οι περισσότεροι σχεδιαστές έχουν ως σημείο αναφοράς για τις δημιουργίες τους εξωτικές τοποθεσίες ή παλιές ταινίες ή ακόμα κι ως  μούσες τους διάσημες προσωπικότητες του jet set, για τον Jay Kos «τα καταπληκτικά χρώματα, η υφή και η γεύση» του φαγητού, όπως ο ίδιος ομολογεί, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις αντρικές σειρές ρούχων και αξεσουάρ που λανσάρει.  

«Να μοιράζομαι με στιλάτους ανθρώπους χειροποίητα λιγκουίνι σερβιρισμένα με μανιτάρια porcini σοταρισμένα με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι: αυτή είναι η ιδεολογία μου» δηλώνει ο σχεδιαστής. Αν και χορτοφάγος, ο πρώην φοιτητής Οδοντιατρικής μαγειρεύει συχνά γεύματα την οικογένειά του, τα οποία μάλιστα αποτελούν το χρωματολόγιο για τις κολεξιόν του. Στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο Jay Kos καταγράφει  όλη την διαδικασία από το μαγείρεμα μέχρι και το τελικό στάδιο, την δημιουργία δηλαδή ενός ρούχου, όπως πώς μια ιταλική συνταγή για αυγά και αγκινάρες οδήγησε σε ένα εντυπωσιακό κίτρινο σακάκι από κασμίρ.

Η ιδέα του να πειραματιστεί με τη σοκολάτα για τη δημιουργία νέων συνταγών οδήγησε τον Kos στο εργοστάσιο σοκολάτας των Mast Brothers στο Brooklyn. Με τη βοήθεια της φωτογράφου Erica Simone, ο Kos κατέγραψε την δουλειά του ταλαντούχου διδύμου και προσέθεσε στις γευστικές του εμπνεύσεις τα εξαιρετικά σοκολατένια δημιουργήματα των Mast.

Η τολμηρή αισθητική του Kos που χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό της παραδοσιακής ραπτικής με μοντέρνες υφές και χρώματα  έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που επισκέπτονται τα καταστήματα πουδιατηρεί ο σχεδιαστής στη Νέα Υόρκη από το 1995.

Για να πάρετε μία γεύση από τη σειρά του Jay Kos επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.jaykos.com.