Φρούτα και λαχανικά του Απριλίου

Φρούτα και λαχανικά του Απριλίου

Όλοι έχουμε συνηθίσει να τρώμε φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ακόμη και αν αυτά είναι εκτός εποχής. Για να παραχθούν, ωστόσο, χρησιμοποιούνται διάφορες μη φυσικές μέθοδοι, και έτσι έχουμε καταλήξει τελικά να μη γνωρίζουμε ποια είναι η εποχή κάθε φρούτου και λαχανικού.

Η καλύτερη λύση είναι να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά εποχής, ώστε να μην επιβαρύνουμε τη φύση αλλά και να ανταμειφθούμε οι ίδιοι από τις ωφέλειες των  φυσικά παραγόμενων προϊόντων. Καλύτερη γεύση, φυσική μυρωδιά και ενεργά θρεπτικά συστατικά κάνουν τη διαφορά και συνιστούν μία ισορροπημένη διατροφή.

Έτσι, για το μήνα Απρίλιο μπορούμε να απολαύσουμε αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, μπανάνες, πορτοκάλια, ακτινίδιο, φράουλες, λεμόνια. Από λαχανικά, τρώμε αρακά, αγκινάρες, καρότα, κουνουπίδια, φρέσκα και ξερά κρεμμύδια,  λάχανα, μαϊντανό, άνηθο, μαρούλι,  μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σπανάκι.

Τρώμε φρούτα εποχής για να μην επιβαρύνουμε επιπλέον τη φύση αλλά και τον εαυτό μας!

 

 

Άννα Ευθυμίου