Φτιάξτε την τέλεια σαντιγί

Από τη Λίζα Μάτσα,

Η τέλεια σαντιγί είναι εξαιρετικά αέρινη, αφράτη και ντελικάτη, σαν ένα άσπρο σύννεφο! Για να την πετύχεις μόνος σου στο σπίτι, φρόντισε να διαβάσεις τα tips του mamapeinao.gr που δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη και αποτυχημένες προσπάθειες. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο, αλλά θέλει το σωστό τρόπο.

  • Επιλέγεις απαραίτητα μια κρέμα γάλακτος με περιεκτικόκτητα σε λιπαρά 35%.
  • Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη προτού χτυπηθεί. Ιδανικά, εξίσου παγωμένο πρέπει να είναι και το μπολ που θα την χτυπήσεις, για αυτό σου προτείνουμε να το βάζεις στη κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από το χτύπημα της κρέμας, ειδικά τις  ζεστές μέρες.
  • Η περισσότερη ποσότητα κρέμας που μπορείτε να χτυπήσετε κάθε φορά είναι μόνο 1 φλιτζάνι, δηλαδή 250 ml. Η προσθήκη της ζάχαρης γίνεται πάντα μετά το χτύπημα της κρέμας – ποτέ πριν. Για κάθε φλιτζάνι σαντιγί, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, ώστε η σαντιγί να σταθεροποιηθεί και να διατηρηθεί αφράτη ακόμα και μέσα στο ψυγείο ή πάνω από ένα σοκολατένιο cupcake! Για ακόμα μεγαλύτερο κράτημα, προσθέστε αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη μαζί με τ
  • Όταν θέλετε να χτυπήσετε μια μικρή ποσότητα κρέμας (1/2 φλιτζάνι ή λιγότερο), χρησιμοποιήστε ένα μικρό μπολ ανάδευσης και προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε το σύρμα αντί για το ηλεκτρικό μίξερ. Με αυτό το τρόπο θα ελέγχετε καλύτερα την υφή σας, ώσπου να πάρετε μια βελούδινη, αφράτη σαντιγί.
  • Τέλος, προσοχή! Προσθέστε στη σαντιγί τις γλυκαντικές ουσίες (ζάχαρη κλπ), τα ξύσματα ή τα αρωματικά αφού δέσει η κρέμα και όχι στην αρχή, όταν είναι ακόμα υγρή. Έτσι θα αρωματίσετε και θα αυξήσετε τον όγκο της σαντιγί με ασφάλεια.
1 Σχόλιο
  1. Σας ανακάλυψα μόλις σήμερα ψάχνοντας να βρω πώς μπορώ να έχω πιο σταθερή σαντιγί, στην συνταγή σας όμως λείπουν οι αναλογίες από την προσθήκη γάλακτος σε σκόνη στην κρέμα γάλακτος ώστε να έχουμε ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.