Gelly's Cakes

Gelly's Cakes

Όταν το γραμμικό σχέδιο συναντήθηκε με την ζαχαρόπαστα, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Καρπός της ιδιαίτερης αυτής αγάπης ήταν η Barbie, η Άριελ, το καράβι των πειρατών, μεσαιωνικά κάστρα, Louis Vuitton τσάντες και άλλες πολλές πρωτότυπες γλυκές δημιουργίες που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Ο λόγος για τις τούρτες – υπερπαραγωγή Gelly’s Cakes, τις οποίες δεν ξέρουμε αν πρέπει να φάμε ή να θαυμάζουμε! Η Γκέλυ Καλουτά, πρώην γραφίστρια και νυν δημιουργός των πιο καλοδουλεμένων γλυκισμάτων που είδαμε τελευταία, μιλά για το... ζαχαρένιο όραμά της στο ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ! 

 

Από την γραφιστική μέχρι τη ζαχαροπλαστική υπάρχει μία πρακτική απόσταση. Πώς αποφασίσατε να αφήσετε τη μία τέχνη και να αφιερωθείτε σε μία νέα, τόσο διαφορετική;

Υπάρχει μια πρακτική απόσταση αλλά και οι δύο κλάδοι χρειάζονται καλλιτεχνική δημιουργία και φαντασία. Δεν νομίζω ότι χωρίς την γραφιστική θα μπορούσα να προχωρήσω σε αυτές τις δημιουργίες- το ένα συμπληρώνει το άλλο. Λόγω της κρίσης, δεν μπορούσα να κερδίσω τα προς το ζην δουλεύοντας ως γραφίστρια. Έπρεπε να κάνω κάτι καινούριο. Έτσι, όταν έφτιαξα την πρώτη μου τούρτα, η οποία ήταν ένα τσαντάκι για την κόρη μου, ενθουσιάστηκαν όλοι τόσο πολύ που μου έλεγαν ότι αυτήν την δουλειά έπρεπε να κάνω. Κάπως έτσι ξεκίνησε η νέα μου καριέρα πριν από 3 χρόνια.

 

Σπουδάσατε στην περίφημη σχολή μαγειρικής Cordon Bleu αλλά μαθητεύσατε και δίπλα στον Στέλιο Παρλιάρο. Τι αποκομίσατε από αυτές τις εμπειρίες; Τελικά η τεχνική διδάσκεται ή χρειάζεται και κάτι παραπάνω;

Ήταν μία μεγάλη εμπειρία. Στη σχολή μαγειρικής έκανα σταδιακά μαθήματα, επιλέγοντας εκείνα που με ενδιέφεραν. Αυτό πριν 25 χρόνια, τότε που με ενδιέφερε μόνο η μαγειρική. Με τη ζαχαροπλαστική ασχολήθηκα παρακολουθώντας τα μαθήματα του Στέλιου Παρλιάρου. Θεωρώ ότι η τεχνική διδάσκεται μεν, αλλά σίγουρα χρειάζεται και κάτι παραπάνω: φαντασία, δημιουργικότητα και κυρίως να αγαπάς αυτό που κάνεις.

 

Πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες σας; Ποιο είναι αυτό το "κάτι τι" που τις ξεχωρίζει;

Πηγή έμπνευσης είναι η οικογένεια μου και, πρωτίστως, τα παιδιά μου. Πιστεύω ότι αυτό που ξεχωρίζει είναι η λεπτομέρεια, η τελειότητα στα σχέδια και η γεύση.

 

Η αγαπημένη σας δημιουργία και γιατί; Η πιο δύσκολη;

Όλες οι δημιουργίες μου είναι αγαπημένες καθώς απαιτούν κόπο, χρόνο και προσοχή για να γίνουν. Η πιο δύσκολη δημιουργία ήταν μια εξαώροφη τούρτα γάμου με πολύ δύσκολο σχέδιο. Θυμάμαι μάλιστα ότι έδωσα μια πολύ υψηλή τιμή για να μην την φτιάξω! Παρόλα αυτά, μου ανέθεσαν την δουλειά και, μέχρι να ξεκίνησω να φτιάχνω την τούρτα, δε μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια για έναν ολόκληρο μήνα. Τελικά η τούρτα φτιάχτηκε ακριβώς όπως την ήθελε το ζευγάρι, που έμεινε ενθουσιασμένο από το αποτέλεσμα.  

 

Η best seller δημιουργία σας;

Best seller τούρτες είναι η ζούγκλα με τα ζωάκια και η Barbie!

 

Μαγειρεύετε στο σπίτι; Αγαπημένο γλυκό και φαγητό; Αγαπημένα υλικά στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική;

Δεν θα μπορούσα να μη μαγείρευα στο σπίτι. Η μαγειρική είναι ξεκούραση για μένα! Αγαπημένα μου γλυκά, όπως και των παιδιών μου, είναι η μηλόπιτα, η πάστα φλόρα και ο χαλβάς. Όταν μάλιστα δοκιμάζω κάποια καινούργια συνταγή για κέικ η οικογένειά μου είναι και οι πρώτοι που την δοκιμάζουν και μου λένε την γνώμη τους. Από φαγητά, προτιμώ το παστίτσιο, τη σπανακόπιτα (φτιάχνω πάντα εγώ το φύλλο) και χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό.

 

Κάποια μελλοντικά σχέδια;

Το άνοιγμα ενός καταστήματος, καθώς προς το παρόν διατηρώ εργαστήριο και όλα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας.

 

 

Άννα Ευθυμίου

 

Περισσότερες δημιουργίες Gelly’s Cakes θα βρείτε εδώ: 

Flickr Gelly's Cakes

Facebook Gelly's Cakes