Γευστικό ταξίδι με προϊόντα Χαΐτογλου

Γευστικό ταξίδι με προϊόντα Χαΐτογλου
μαμα πειναω youtube.com

Από τον Τάσο Αντωνίου,

 

Νομίζω πως οι παιδικές συνήθειες είναι αυτές που μας ακολουθούν φανερά ή όχι κατά της διάρκεια της ζωής μας. 
Μερικές φορές, όσο και αν το επιδιώκουμε ή όχι, χάνεται η μεταξύ μας στενή και όμορφη σχέση, αλλά πάντα κάτι εμφανίζεται και δίνει και πάλι ζωή στον παλιό καλό μας εαυτό.

Σαν μια παιδική συνήθεια είναι για μένα και η σχέση μου με τον χαλβά. Για πολλά χρόνια, όταν ήμουν παιδί, βασικό στάδιο για να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με την οικογένεια μου ήταν ο πάτερας μου να σταματήσει για λίγο ζεστό χαλβά από τον μάστερ στο είδος στα νότια προάστια.

Τα χρόνια πέρασαν και εγώ έχασα την στενή αυτή σχέση που είχα με τον χαλβά. Επειδή όμως οι - καλοί - φίλοι είναι εδώ για να σε σκέφτονται και να σε φροντίζουν, δέχτηκα και αμέσως αποδέχτηκα μια πρόταση για ένα ταξίδι στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας Χαΐτογλου στην περιοχή Καλοχώρι.

Με έκπληξη ανακάλυψα - σαν παιδί - πως ο χαλβάς και εδώ φτιάχνεται στο χέρι. Για την ακρίβεια, είδα στην πράξη πώς η αυθεντική παράδοση, όταν συνδυάζεται με την τελευταία τεχνολογία, προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή τα πιο νόστιμα και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σησαμιού. Οι ειδικοί του χαλβά - τέχνη που περνά από πατέρα σε γιο - είναι λίγοι αλλά πολύ έμπειροι. Και επειδή μου αρέσει να έχω αμφιβολίες, η γευστική δοκιμή - σχεδόν ένα ταπερ έφαγα, ζωή να 'χω! - μου απέδειξε πως ο χαλβάς της εταιρείας Χαΐτογλου πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια. Είναι ο σπιτικός χαλβάς, φτιαγμένος σύμφωνα με την παλιά, αυθεντική συνταγή και, με κορυφαίες πρώτες ύλες, συνεχίζει την παράδοση πάρα πολλών ετών. Δεν είναι τυχαίο ότι όσες φορές και αν έχω δοκιμάσει Μακεδονικό Χαλβά, η ποιότητα είναι πάντα σταθερή. 

Στο μεσημεριανό μας γεύμα, ο chef της εταιρείας Χαΐτογλου, Νίκος Κατσάνης (εστιατόριο Σουσουράδα στη Χαλκιδική) ετοίμασε για εμάς ένα καταπληκτικό ελαφρύ και νόστιμο γεύμα, ενώ μας εξήγησε τρόπους ώστε να εντάξουμε το χαλβά, το σησαμέλαιο και το ταχίνι στη διατροφή μας. Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό το πόσο ωφελεί το ταχίνι στον οργανισμό του ανθρώπου. Να σας εξομολογηθώ ότι μετά την παρότρυνση του κου. Κατσάνη, κάθε σαββατοκύριακο μετά το οικογενειακό τραπέζι, πάντα θα απολαύσω δύο γενναία κομμάτια Μακεδονικού Χαλβά με σοκολάτα – και υγιεινό αλλά και τόσο λαχταριστό!

Το βράδυ δεν άργησε - δυστυχώς - να έρθει και εμείς βρεθήκαμε στο αγαπημένο εστιατόριο Clochard, στη καρδιά της Θεσσαλονίκης, για να δοκιμάσουμε δημιουργίες - πιάτα με την πινελιά του chef Νίκου Κατσάνη για ακόμα μια φορά. Για την ακρίβεια, δοκιμάσαμε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά επτά πιάτα δια χειρός του σεφ. Δηλαδή, καλύτερα δεν γινόταν. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ταξίδι στη Χαλκιδική είχε τα πάντα. Νέες γνωριμίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους, συναρπαστικό tour στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας Χαΐτογλου, επίσκεψη στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη και φυσικά ατελείωτες γευστικές δοκιμές με Μακεδονικό Χαλβά! Στο αεροπλάνο της επιστροφής, συνειδητοποίησα ότι αυτή η εμπειρία μου θύμισε πάρα πολύ τις οικογενειακές εκδρομές που πάντα ξεκινούσαν με χαλβά για όλους μας και αμέσως ήρθε στο μυαλό μου η φράση – motto μου: «Μαμά, πεινάω!».

μαμα πειναω youtube.com